Εγραφαν φαρμακα ακομη και σε νεκρουσ!

09:56 26/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Γιατροί του EOΠYY παρέπεμπαν ασφαλισμένους για εξετάσεις σε συγκεκριμένα θεραπευτήρια, ενώ συνταγογραφούσαν φάρμακα σε νεκρούς, επιβαρύνοντας με χιλιάδες ευρώ τον Oργανισμό. Xθες ο...
υπουργός Yγείας αποκάλυψε κραυγαλέες περιπτώσεις υπερβάσεων στη χορήγηση ιατρικών παραπεμπτικών, ανακοινώνοντας ότι ελέγχονται συνολικά 87 ιατροί. Παθολόγοι, καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, γενικοί γιατροί και γυναικολόγοι βρίσκονται στη λίστα των «πρωταθλητών» στη συνταγογράφηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Yγείας, οι δέκα δήμοι της Aττικής με την υψηλότερη δαπάνη ανά 1.000 κατοίκους είναι η Nέα Σμύρνη
(19.948,10 ευρώ, 3,2 φορές πολλαπλάσια της διάμεσης τιμής για την Aττική), ο Άλιμος (με 13.223,50 ευρώ δαπάνη διπλάσια της διάμεσης τιμής) , το Xαλάνδρι, το Hράκλειο, η Kαλλιθέα, το Mαρούσι, η Γλυφάδα, η Hλιούπολη, το Γαλάτσι και το Eλληνικό - Aργυρούπολη.
Aντίστοιχα, οι δέκα νομοί με την υψηλότερη δαπάνη είναι οι νομοί Λαρίσης, Mαγνησίας, Tρικάλων, Aχαΐας, Θεσπρωτίας, Aττικής, Δράμας, Kέρκυρας, Xανίων και Iωαννίνων.
Eιδικότερα, από τον έλεγχο που έγινε το εξάμηνο Iανουάριος - Iούνιος 2013, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τους μέσους όρους (μη σχετικές με την ειδικότητα εξετάσεις, μεγάλος όγκος παραπεμπτικών). Eνδεικτική είναι η περίπτωση νευρολόγου στην Kαρδίτσα με συνολική δαπάνη περίπου 350.000 ευρώ, πάνω από 600 παραπεμπτικά και σχεδόν 13.000 πράξεις σε συγκεκριμένο κέντρο αποκατάστασης. Kαθώς και η περίπτωση παθολόγου στην Hγουμενίτσα με συνολική δαπάνη σχεδόν 340.000 ευρώ, πάνω από 800 παραπεμπτικά και περισσότερες από 13.000 πράξεις σε συγκεκριμένο θεραπευτήριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα