Εγκαινιαστηκε στο λονδινο ενας τεραστιος καταπρασινος τοιχος κατα των πλημμυρων...

12:58 22/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Ένας τεράστιος καταπράσινος τοίχος καλυμμένος με χιλιάδες φυτά και με ύψος άνω των 20 μέτρων εγκαινιάστηκε σήμερα στο Λονδίνο, με στόχο, ...
όπως λένε οι εμπνευστές του, την προστασία του κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας από τις πλημμύρες.
Ο τοίχος, που περιλαμβάνει πάνω από 10.000 φτέρες, ποώδη φυτά και 16 τόνους χώματος, βρίσκεται στο ξενοδοχείο Palace, κοντά στο σταθμό Βικτόρια, γι’ αυτό και ορισμένοι ήδη τον χαρακτηρίζουν «πράσινο πνεύμονα της Βικτόρια». Θα συλλέγει έως και 10.000 λίτρα βρόχινου νερού από τη στέγη του κτηρίου και θα τα χρησιμοποιεί για να ποτίζει τη βλάστηση.
«Ο τοίχος έχει πολύ σοβαρό σκοπό, πέρα από το να δείχνει απλώς υπέροχος», δήλωσε ο Μάλκομ Χέντρι, γενικός διευθυντής του πρότζεκτ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι, καθώς θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε θετικά τους ανθρώπους που κατοικούν και εργάζονται στο ξενοδοχείο, αλλά και τους επισκέπτες που περνούν από την περιοχή βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα, προσελκύοντας είδη άγριας ζωής και μειώνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών.»
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική υπηρεσία της Βρετανίας, στην κοιλάδα του ποταμού Τάμεση υπάρχουν πάνω από μισό εκατομμύριο κτίσματα, εκ των οποίων το 25% είναι ευάλωτα σε πλημμύρες, κάτι που αποδίδεται στη χαμηλή απορροφητικότητα των αστικών επιφανειών.
Εκφράζοντας τη στήριξή του στο πρότζεκτ - το μεγαλύτερο του είδους στη Βρετανία - ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον εκτίμησε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα θωρακίσουν καλύτερα την πρωτεύουσα βοηθώντας την παράλληλα να γίνει η πιο πράσινη πόλη στην Ευρώπη.
Πάντως παρόμοιο εγχείρημα, πριν από 8 χρόνια στο Άιλινγκτον, είχε ατυχή κατάληξη, καθώς βλάβη στο σύστημα ποτίσματος είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν όλα τα φυτά.
Keywords
Τυχαία Θέματα