Εφτασε στην κενυα ο ομπαμα...

11:10 25/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφτασε σήμερα στην Κένυα, στην πατρίδα του πατέρα του, στην πρώτη του...
επίσκεψη στη χώρα αυτή από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του, με στόχο την προώθηση των εμπορικών σχέσεων και την ενίσχυση της ασφάλειας στην ανατολική Αφρική.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προσγειώθηκε αργά σήμερα στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα παρευρεθεί σε συνέδριο τόνωσης
της επιχειρηματικότητας στην Αφρικανική ήπειρο, πριν συνεχίσει το ταξίδι του με επίσκεψη στην Αιθιοπία.

Η καταγωγή του αμερικανού προέδρου εκ μέρους του πατέρα του - που τον είχε εγκαταλείψει σε μικρή ηλικία - από την Κένυα είχε ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων εκ μέρους κυρίως των μελών του Tea Party και της συντηριτικής πτέρυγας της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, που υποστήριζαν πως ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα είχε γεννηθεί στην αφρικανική χώρα και άρα δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα έχει επισκεφθεί δυο φορές στο παρελθόν την Κένυα και το χωριό που γεννήθηκε ο πατέρας του, μία το 1987 και μία το 2006, όντας μέλος της Γερουσίας. Ο ίδιος είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα, ενώ την χρονιά που εξελέγη πλανητάρχης, εκατοντάδες νεογέννητα πήραν το όνομά του ή το όνομα της συζύγου του, Μισέλ.

Οι κενυάτικες εφημερίδες υποδέχονται τον αμερικανό πρόεδρο

Φωτογραφία από την προηγούμενη επίσκεψη του Ομπάμα στην Κένυα, το 2006
Keywords
Τυχαία Θέματα