Ευσημα στην ελλαδα απο νταισελμπλουμ...

08:52 11/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Για σημαντικά επιτεύγματα στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ενώ τόνισε...
ότι «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας».
«Από άποψης δημοσιονομικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά, καθώς πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά επί πολλά, πολλά χρόνια», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στην πορεία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων
στη χώρα.
Ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε «ως αναγκαίο, αν και δύσκολο, επόμενο βήμα» το άνοιγμα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, αλλά και την αλλαγή της οικονομικής δομής της χώρας. Όπως είπε, «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας, αυτό που υπολείπεται είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα μέρος εξ αυτών θα συζητηθεί στις αρχές του 2014, ενώ το κυριότερο θέμα που αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί το τρέχον πρόγραμμα θα αποφασιστεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Συνέντευξη Γερούν Ντάισελμπλουμ στο CNBC Αναφερόμενος, τέλος, στην Ευρωζώνη, ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα και εμφανίστηκε ανένδοτος για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης. «Έχουμε κάνει πολύ δουλειά για τους προϋπολογισμούς» και «πρέπει να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα