''εφοσον υπαρχει ελπιδα θα κανουμε οτιδηποτε ειναι απαραιτητο''...

19:50 25/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Την ώρα που το θρίλερ με το εξαφανισμένο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών συνεχίζεται, έπειτα από τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού της χώρας, Νατζίμπ Ραζάκ, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσείν, ...
δήλωσε πως έξι κινεζικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή και αναμένονται να φτάσουν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Ο υπουργός δήλωσε, μάλιστα, πως σύμφωνα με τα στοιχεία από το δορυφόρο της βρετανικής εταιρίας Inmarsat, έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στις 00.11 και τις 00.15 (UTC),
το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών δεν είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με το κέντρο εναέριου ελέγχου. Επισήμανε, δε, πως οι έρευνες στο βόρειο διάδρομο διεκόπησαν.

Όσο για τις ξύλινες παλέτες που εντοπίστηκαν από το δορυφόρο τις προηγούμενες ημέρες, ο Χισαμουντίν Χουσείν, ανέφερε πως το Boeing 777 μετέφερε ξύλινα πλαίσια, ωστόσο, τόνισε πως η πληροφορία πρέπει να επιβεβαιωθεί.

Πρόσθεσε, δε, πως εφόσον εντοπιστούν τα συντρίμμια του αεροπλάνου, τότε αυτά θα μεταφερθούν στην Αυστραλία για περαιτέρω αναλύσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι μαλαισιανές αρχές στην κατοχή τους, το αεροσκάφος είναι περισσότερο πιθανό να βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νότιου διαδρόμου σε μία περιοχή 469,407 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων, παρά στο βόρειο.

Παρόλα αυτά, τόνισε πως «εφόσον υπάρχει ακόμα ελπίδα, θα γίνει ό,τι είναι δυνατό», συμπληρώνοντας ότι είναι αισιόδοξος άνθρωπος και ότι θα γίνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο.
Όσο για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού, το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει, ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως μέχρι αύριο Τετάρτη θα έχει φτάσει στην Αυστραλία ειδική συσκευή εντοπισμού από τις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των μαλαισιανών αερογραμμών, Αχμάντ Τζαουχάρι Γιαχία, δήλωσε πως η ομάδα ερευνών εργάζεται σκληρά ώστε να εντοπίσει το σημείο που έχει καταγράψει ο δορυφόρος, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα παραιτηθεί, απάντησε πως πρόκειται για μία προσωπική απόφαση, την οποία θα πάρει αργότερα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα