Εε προς κρατη μελη : προστατεψτε τον σνοουντεν απο εκδοση στις ηπα...

Το μέλλον διαγράφεται λιγάκι πιο ευοίωνο για τον Έντουαρντ Σνόουντεν μετά από τη σημερινή κλειστή ...
ψηφοφορία που έλαβε χώρα στην Ευρωβουλή με θέμα τη στάση που πρέπει να κρατήσουν τα κράτη μέλη απέναντι στον καταζητούμενο των ΗΠΑ.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνδρας που προκάλεσε παγκόσμιο σάλο το 2013 με τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών της NSA σχετικά με πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν η αμερικανική και η βρετανική κυβέρνηση, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία
με προσωρινό άσυλο.

Ωστόσο, ο δρόμος για την μετεγκατάστασή του στην Ευρώπη φαίνεται πως αρχίζει να ανοίγει μετά τη σημερινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να ζητήσει από τα κράτη μέλη να προστατέψουν τον πρώην εργαζόμενο της NSA απορρίπτοντας τυχόν αιτήσεις έκδοσής του από τις ΗΠΑ.

Σε μία ιδιαίτερα αγωνιώδη ψηφοφορία που έλαβε χώρα σήμερα κεκλεισμένων των θυρών στο Ευρωκοινοβούλιο 285 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ (έναντι 281 που ψήφισαν κατά) στην πρόταση να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες για τον Σνόουντεν, με την αιτιολογία ότι αποτελεί «υπερασπιστή των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας χαρακτηρίστηκε από τον Σνόουντεν ως μία απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην τεχνικός της NSA έγραψε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: «Δεν πρόκειται για πλήγμα ενάντια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά για χειρονομία αλληλεγγύης από φίλους. Είναι μία ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά».
Keywords
Τυχαία Θέματα