Εχασε τη δικaστικη μαχη για τα cds ο καμμενος...

14:46 5/6/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ...
Ψευδείς και συκοφαντικοί, αποφαίνεται ότι είναι το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι ισχυρισμοί του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πάνου Καμμένου
αναφορικά ...
με την υπόθεση των CDS και την εμπλοκή σε αυτή την «κερδοσκοπική διαδικασία προσώπων που παραπέμπουν στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρίκο».

Το δικαστήριο με την απόφασή του, καταδικάζει τον Πάνο Καμμένο σε αποζημίωση 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που προκάλεσε στην εταιρία ij partners με έδρα την Ελβετία και πρόεδρο και νόμιμο εκπρόσωπο το Θεόδωρο Μαργέλο.

Ο Πάνος Καμμένος είχε υποστηρίξει πως η εν συγκεκριμένη εταιρεία αγόρασε τα «γυμνά» ασφάλιστρα δανειστικού κινδύνου (CDS) με βάση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα που πούλησε στο τέλος του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με την απόφαση δεν αποδείχθηκαν αληθείς οι ισχυρισμοί του Π. Καμμένου ούτε όμως και ίδιος ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Οι δικαστές σημειώνουν πως δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών.

Τέλος σύμφωνα με την απόφαση ο Π. Καμμένος κάθε φορά που θα επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς θα πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα