Δύσκολη νύχτα στα καλύβια αττικής λόγω της πυρκαγιάς

05:24 1/8/2017 - Πηγή: Fimotro

Στη θέση Αγιος Παντελεήμονας επικεντρώνονται οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης για τον έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στα Καλύβια Θορικού Αττικής, μετά την αντιμετώπιση του δεύτερου μετώπου το οποίο, γύρω στα μεσάνυχτα, έφτασε έως την παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Γι αυτόν το λόγο διακόπηκε, για περίπου μιάμιση ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της λεωφόρου Καλυβίων, στο Λαγονήσι, έως τη λεωφόρο Σαρωνίδας.

Αυτήν τη στιγμή, δεν απειλούνται κατοικίες ενώ οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί αφότου σταμάτησαν, λόγω της

νύχτας, να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Στις προσπάθειες ελέγχου της φωτιάς συμμετέχουν, τώρα, 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα με 50 άτομα, 11 εθελοντές, 19 υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και 8 της περιφέρειας Αττικής καθώς και 2 σκαπτικά μηχανήματα.

Γύρω στις 20.00 και μία ώρα πριν σταματήσουν οι ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη, η κατάσταση ήταν ανησυχητική καθώς οι φλόγες του ενός μετώπου είχαν «σκαρφαλώσει» στον λόφο πάνω από τα σπίτια της Σαρωνίδας, όπου αναζωπυρωμένες από την καύση ελαιοδέντρων, απείλησαν κατοικημένη περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα