Δραματικη η αυξηση των θυματων του φονικου σεισμου 6,6 r στην κινα...

08:17 22/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 180 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ...
Τουλάχιστον τους 180 έχουν φθάσει οι νεκροί και πολλές εκατοντάδες είναι οι τραυματίες από την ισχυρή σεισμική δόνηση που συγκλόνισε τη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν στην Κίνα, μεταδίδουν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης...
Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να προσεγγίσουν τις περιοχές που έχουν αποκοπεί από τις κατολισθήσεις μετά τη δόνηση μεγέθους 6,6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το Σάββατο, μεταδίδει το πρακτορείο
ειδήσεων Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο σεισμός κατέστρεψε σχεδόν όλες τις κατοικίες στην περιφέρεια Μπαοσίνγκ, με πληθυσμό 85.000 κατοίκους, ακόμη και όσες είχαν οικοδομηθεί μετά τη δόνηση των 8 Ρίχτερ του 1980, οπότε είχαν χάσει τη ζωή τους 70.000 άνθρωποι.

Ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ επισκέφθηκε την περιοχή για να εποπτεύσει των επιχειρήσεων διάσωσης. Πολλοί κάτοικοι πέρασαν τη νύκτα στο ύπαιθρο, χωρίς τροφή, νερό, ρουχισμό και σκηνές, φοβούμενοι να επιστρέψουν στα ερειπωμένα σπίτια τους για προμήθειες, καθώς συνεχίζονται αδιάκοπα οι μετασεισμοί, προσέθεσε το πρακτορείο.

Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 03.00 ώρα Ελλάδας διήρκεσε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα, και το επίκεντρο του βρισκόταν κοντά στην πόλη της Γιαάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα 2.000 στρατιώτες σπεύδουν προς την περιοχή για να συνδράμουν τα συνεργεία διάσωσης. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε πως στη Γιάαν επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνον σε οχήματα αμέσου βοηθείας, μολονότι άρχισε να επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο της Τσενγκντού.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε τη βοήθεια της Μόσχας στην Κίνα αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοινωσή του.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει «κάθε αναγκαία βοήθεια» στην Κίνα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού μεγέθους 6.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα