ΔΩΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

23:00 24/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στο κρατίδιο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές που είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 θανάτους, χιλιάδες πληγέντες και σημαντικές ζημιές. Σύμφωνα με τις αρχές, σχεδόν 31.600 άνθρωποι επλήγησαν από τις πλημμύρες, όμως δεν έχει διευκρινιστεί ο... αριθμός των αστέγων ή των ανθρώπων που εκκενώθηκαν.
βροχοπτώσεις που συνεχίζονταν μέχρι την Κυριακή από την Πέμπτη προκάλεσε πλημμύρες σε σπίτια, γέφυρες και δρόμους, διακόπτοντας την παροχή βασικών υπηρεσιών σε επτά δήμους, όπου κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άλλοι επτά δήμοι έχουν τεθεί
σε κατάσταση συναγερμού.Σήμερα το πρωί καταγράφηκαν 12 θάνατοι, οι επτά από τους οποίους στην πόλη Ιγκρεζίνια, όπου η ροή της λάσπης παρέσυρε έξι σπίτια.“Άκουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Θα έλεγε κανείς πως ήταν το τέλος του κόσμου. Δεν είχα το χρόνο παρά μόνο για να αρπάξω τη σύζυγο και τον επτάχρονο γιο μου και να τρέξω έξω", δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Άλβες ντος Σάντος, 37 ετών, το σπίτι του οποίου παρασύρθηκε από κατολίσθηση στην Ιγκρεζίνια, σε μια κοιλάδα του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ.Οι βροχές προκάλεσαν πολλά θύματα σε πολλές περιοχές της Βραζιλίας φέτος, προκαλώντας ακόμα και μία καταστροφή στα ορεινά του κρατιδίου του Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερους από 1.000 θανάτους και αγνοουμένους τον Ιανουάριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα