Δντ: τετραετες το νεο προγραμμα της ελλαδας

07:07 15/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Τετραετές θα είναι το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ και όχι τριετές, όπως αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Σήμερα θα αποφασιστεί και το ύψος της συμβολής που εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 28 δισ. ευρώ...
σύμφωνα και με την πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΝΤ
ενέκρινε τροποποίηση της διευρυμένης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης του Ταμείου (EFF) ώστε να επιτρέπει εκτεταμένες ρυθμίσεις που πρόκειται να εγκριθούν μέχρι το πολύ τέσσερα χρόνια από την αρχή.
Μέχρι τώρα, επιτρεπόταν η έγκριση μόνο για μέχρι τρία έτη, με δυνατότητα μεταγενέστερης ρύθμισης έως και τέσσερα χρόνια.
Οπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, η EFF ιδρύθηκε το 1974 για την αντιμετώπιση των δυσχερειών στο ισοζύγιο πληρωμών των μελών με ανισορροπίες που προκύπτουν από σοβαρά διαρθρωτικά εμπόδια στην παραγωγή και το εμπόριο και που απαιτούν μια παρατεταμένη περίοδο προσαρμογής και μεγάλων αλλαγών.
Keywords
Τυχαία Θέματα