Δ.κουτσουμπας : η τροικα ζει και βασιλευει...

13:30 6/6/2015 - Πηγή: Fimotro
«Στους τέσσερις μήνες δεν υπήρξε καμία κατάργηση των μνημονίων». Αυτό υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη συζήτηση ...
προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπραγμάτευση και δήλωσε ότι η τρόικα ζει και βασιλεύει.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση έβαλε στο πάγο τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης και αναλαμβάνει νέες δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ,
ενώ «ετοιμάζεται να υπογράψει τη νέα συμφωνία με τους δανειστές».

«Τα νέα μέτρα δεν θα προστεθούν απλά στα υφιστάμενα αντεργατικά μέτρα», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε δε ότι το ΚΚΕ είναι απορριπτέα τόσο τα σχέδια των δανειστών όσο και της κυβέρνησης.

Επίσης, τόνισε ότι παίζετε ένα κορυφαίο αλλά δραματικό για τον λαό μας έργο, εμπορευόσαστε την ψήφο του για τον πείσετε να στηρίξει το αντιλαϊκό σας έργο.

Η πρόταση του ΚΚΕ, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, είναι έξοδος από το ευρώ, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και διαγραφή του χρέους, προσθέτοντας πως το ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση όσων χάθηκαν.

«Οι κόκκινες γραμμές έγιναν ροζ»
«Η Βουλή έχει μεσάνυχτα», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας κατά την δευτερολογία του κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν παρέχει ουσιαστική ενημέρωση όχι μόνο στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά ούτε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσείς είστε ο μόνος γνώστης των μηνυμάτων που ανταλλάσσεται. Γνώστης των ροζ γραμμών γιατί οι κόκκινες σας τελείωσαν» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ για να προσθέσει: «Υποτίθεται πως μας ενημερώσατε σήμερα εκτάκτως και είχατε την απαίτηση από την αρχή να τοποθετηθούμε. Έως προχθές στους βουλευτές σας που σας ρωτούσαν για τις δικές σας προτάσεις τους λεγάτε πως σε αυτή την φάση καλό είναι να μην γνωρίζουν πολλά. Σήμερα δεν είπατε τίποτα νέο».

Ο κ Κουτσούμπας ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει «στην γραμμή των προηγούμενων κυβερνήσεων» και σημείωσε «το ΚΚΕ δεν θα μπει σε λογική αν είναι καλύτερο το mail Χαρδούβελη ή το mail Βαρουφάκη καθώς και τα δυο προβλέπουν μέτρα κατά των φτωχών».

Επισήμανε ακόμη πως η κυβέρνηση βάζει «τους Αμερικάνους επιδιαιτητές στο Αιγαίο, στην ΑΟΖ. Συνεταιρακια στην εκμετάλλευση του Αιγαίου».

Τέλος, υποστήριξε ότι κυβέρνηση και εταίροι «στρώνουν το έδαφος για μια νέα συμφωνία μνημόνιο με αντιλαϊκά μέτρα»
Keywords
Τυχαία Θέματα