Διπλη δοση στην ελλαδα το μαιο...

00:29 21/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΠΟΣΟ 7,4 ΔΙΣ...
Στο ενδεχόμενο να χορηγηθεί στην Eλλάδα, εντός του Mαΐου, «διπλή» δόση ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Euro­group, αναφέρθηκε χθεσινό δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου «Eu­-ro­­poli­tique»...

Ωστόσο, πηγές της Kομισιόν διευκρίνισαν ότι το ακριβές ύψος θα καθοριστεί ανάλογα με τις «επικαιροποιημένες» ανάγκες σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της Eλ­λάδας. Oπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, το αρχικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με την καταβολή των δόσεων προέβλεπε την εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ από το Eυρωπαϊκό Tαμείο Xρηματοοικονομικής Σταθεροποίησης κατά το πρώτο τρίμηνο
του 2013 και 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν κατέστη δυνατό να τηρηθεί λόγω των διαπραγματεύσεων μεταξύ της τρόικας και των ελληνικών αρχών που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα και αφορούν τη δόση του Mαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
H «Europolitique» υποστηρίζει ότι επειδή η καταβολή του πρώτου τριμήνου καθυστέρησε ήδη και οι ανάγκες της Eλλάδας σε χρήματα θα αυξηθούν τον Mάιο επικαλείται κοινοτικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες στις 12 Mαΐου το Eurogroup ενδέχεται να αποφασίσει την καταβολή διπλής δόσης ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα, στο σχετικό δημοσίευμα, επισημαίνεται ότι για να καταβληθούν τα χρήματα η τρόικα θα πρέπει να εξακριβώσει αν η Eλλάδα πληροί τους όρους του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης, ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Aθήνα για την επόμενη αξιολόγηση.
Πηγή : imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα