Δημοσια τηλεοραση: μποχα και δυσοσμια στις προσληψεις - τι κανουν οι βουλευτεσ;

14:21 5/9/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Κ.Π.
Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει στη «ΔΤ» θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας μέχρι τη Μουρούζη μετά τη χθεσινή ανάρτηση από Κατεχάκη. Πρέπει να επισημάνω ότι το...
«Δημόσια Τηλεόραση» είναι αυθαίρετο και δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο η απόφαση ονομασίας. Μάλιστα έχω επισημάνει να αποφεύγουμε τη λέξη Δημόσια! Γιατί το μυαλό μας πάει στα δημ..ουρητήρια!
Αλλά για να συνεχίσω από εκεί που μείναμε χθες.
Οι άνθρωποι που προσελήφθηκαν και εργάζονται, είτε
«νόμιμα» είτε, από παράθυρα φεγγίτες και πόρτες, έχουν πολύ χιούμορ και με πήγαν πολλά χρόνια πίσω.
Όταν η τηλεόραση έκανε τα πρώτα βήματα στη Γεωγραφική υπηρεσία στρατού ως ΤΕΔ «Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων» και μετέπειτα ΥΕΝΕΔ. Μου θύμισαν ονόματα που έγραψαν ιστορία. Σισμάνης, Κατσαρός, Κορόβηλας, Π. Αναγνωστοπουλος κ.ά. Σκηνοθέτες, Βιντιάδης, Βογιατζής, Βλαχοδημητρόπουλος, Σοιμίρης κλπ. Δεν αποκλείεται μου είπαν «ειρωνικά» να συμβεί και τώρα το ίδιο, με άλλα πρόσωπα. Πάντως εμείς, συνέχισαν θα ενισχύσουμε όποια προσπάθεια η πρωτοβουλία! ανθρώπων για να στηθεί μια μαρμάρινη πλάκα στην είσοδο των πρώην στρατιωτικών εγκαταστάσεων με τα ονόματα των εμπνευστών και δημιουργών αυτού του «ασύλληπτου, μεγαλοφυούς και πρωτοποριακού τηλεοπτικού θαύματος!».
-Ονόματα; Αμέσως η απάντηση. Καψής, Μάναλης και οι ομάδες τους, με ευεργέτες το εποπτικό συμβούλιο. Τα εγκαίνια της αποκάλυψης πρότειναν από κοινού να γίνουν από Σαμαρά- Βενιζέλο. Τελικά οι εργαζόμενοι στο υβριδικό «μόρφωμα» κατάλαβαν τι ακριβώς τους περιμένει και το αντιμετωπίζουν με χιούμορ! Στο ερώτημα γιατί στην πρωινή ενημέρωση δεν υπάρχουν τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας, η απάντηση ήταν αυθόρμητη. Ο φόβος! Για το βρίσιμο που τους περιμένει. Πάντως τεχνικό πρόβλημα δεν υπάρχει, παρά μόνο η οργή του κόσμου, εμείς αυτό έχουμε διαπιστώσει.

Αφού ευχαριστήσαμε τους συναδέλφους, κατηφορίσαμε Μουρούζη για να ζήσουμε ένα άλλο μεγαλύτερο δράμα. Πριν προχωρήσω στην περιγραφή για το τι συναντήσαμε, θέλω να κάνω μία έγκλιση προς όλους τους βουλευτές ανεξαρτήτως κομμάτων, να επισκεφθούν την Κατεχάκη και Μουρούζη να μιλήσουν με τους εργαζόμενους του «υβριδικού μορφώματος».

Ιδιαίτερα τους αγαπητούς φίλους και φίλες πρώην συναδέλφους, που για αρκετά χρόνια συμπορευτήκαμε και αγωνιστήκαμε πλάι-πλάι από τη «διεφθαρμένη ΕΡΤ». Γνωριζόμαστε πολύ καλά αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε γι'αυτό. Σε κάποιο βαθμό το ότι βρίσκεστε στη Βουλή το οφείλετε και στον αμαρτωλό τηλεοπτικό φορέα του ραδιομεγάρου. Οι αγορεύσει σας μέσα σε συναισθηματική φόρτιση στη συζήτηση του ν/σ για την ΝΕΡΙΤ σας δίνουν το δικαίωμα να συνεχίσετε να υπερασπίζεστε τις αρχές σας και τα πιστεύω σας. Φωτεινή Πιπιλή
Νάσο Αθανασίου
Τέρενς Κουίκ
Γιώργο Κοντογιάννη
Λιάνα Κανέλη
Αργύρη Ντινόπουλε
Αννα Καραμανλή
και παλιοκαραβάνα Γιάννη Δημαρά,
Οφείλετε άμεσα να επισκεφθείτε τους χώρους Μουρούζη και Κατεχάκη για να διαπιστώσετε σε τη «μαφιόζικα» χέρια βρίσκεται ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και να εξετάσετε το νόμιμο των προσλήψεων και την απαράδεκτη ταπεινωτική προκήρυξη. Κατηφορίζοντας λοιπόν προς Μουρούζη τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Η αστυνομία δεν μας ενόχλησε. Έπινε τον καφέ της με ηρεμία δίπλα στο περίπτερο. Συνάδελφος με την κάρτα άνοιξε την πόρτα και αθόρυβα περάσαμε στο εσωτερικό.
Εκεί που γίνεται η διαλογή ανθρώπινης αξιοπρέπειας και συνείδησης. Κεφάλια σκυμμένα, μάτια θλιμμένα και στο πρόσωπο ζωγραφισμένη η αγωνία και ο φόβος για το αύριο με μια δίμηνη σύμβαση, που έφερνε ταπείνωση και ένα αβέβαιο μέλλον. Ο συνωστισμός επιτυχόντων και επιλαχόντων με τους φακέλους στο χέρι, θύμιζε ΣΕΟ(Συμβούλιο επιλογής οπλιτών) μπροστά στην επιτροπή που σου ζητούσαν να τα κατεβάσεις όλα για να δούνε ότι είσαι αρτιμελής και όχι Gay πριν καταταγείς στο στρατό! Το αποκορύφωμα της ξεφτίλας και ταπείνωσης! Όπως μου εξήγησαν οι ενδιαφερόμενοι, αυτοί που εμπνεύστηκαν την προκήρυξη πρέπει να αντιμετωπίζουν σοβαρά «ψυχολογικά προβλήματα» και χρειάζονται άμεσα εγκλεισμό σε ψυχιατρείο η να τεθούν υπό παρακολούθηση για να μην προβούν σε νέες εγκληματικές ενέργειες. Εκτός εάν σκοπίμως έγινε το «έγκλημα» για να βολευτούν οι συνήθως ύποπτοι. Σε κάθε περίπτωση το λόγω έχει ο εισαγγελέας.
Διότι πως είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπ'όψιν η πολυπλοκότητα των ειδικοτήτων και η ιδιομορφία ενός ενημερωτικού και ψυχαγωγικού φορέα και να αντιμετωπίζεται με καθαρά πλαστά δημοσιοϋπαλληλικά κριτήρια; Έτσι μέσα στον παραλογισμό, συνάδελφοι διαφόρων ειδικοτήτων, με δεκαετίες και εμπειρία στην ΕΡΤ πανεπιστημιακού επιπέδου, να βρίσκονται εκτός και να προτιμώνται οι έχοντες απολυτήριο Λυκείου!!! Δηλαδή ένας με πτυχίο πανεπιστημίου με βαθμό 6 η χωρίς βαθμό, σε οποιαδήποτε ειδικότητα είναι απορριπτέος με τα όρια που θέτει η προκήρυξη και τη θέση του παίρνει ο έχων απολυτήριο λυκείου!
Όπως μου τόνισαν με οποιονδήποτε τρόπο και αν επιλεγείς, η οριστική έγκριση πρέπει να έχει τη σφραγίδα των Καψή, Μάναλη, Κοντιζά, Θωμόπουλο, Σοφιανόπουλο και μερικών άλλων που ελέγχουν εξονυχιστικά τις αιτήσεις προερχόμενοι από τη «διεφθαρμένη ΕΡΤ».

Τελευταία εμφανίστηκε όπως μου είπαν και ο κ. Λουριδάς ο οποίος ανέλαβε δράση!
Το παράπονο που εκφράζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πέρα από την αδιαφάνεια των προσλήψεων, είναι η αδράνεια και τα αντανακλαστικά του Μαξίμου για το τη συμβαίνει στο μεταβατικό στάδιο του φορέα και την εγκατάλειψη του σε μαφιόζικα χέρια διεφθαρμένων!
Υποστηρίζουν ότι ΝΔ και Σαμαράς θα πληρώσουν ακριβά, αυτή την αδιαφορία, αφήνοντας το Βενιζέλο να κάνει το δικό του παιχνίδι με τα πρόσωπα της επιλογής του. Όπως υποστηρίζουν. Μέγαρο Μαξίμου, Δ, Σταμάτης Σ. Κεδίκογλου έχουν χάσει τη Μπάλα! Αν ακούς Μαξίμου ξύπνα, έρχονται θύελλες, καταιγίδες, τυφώνες, άλλαξε ρότα, πριν φτάσει η «κατρίνα» που ακολουθεί. Τότε δεν υπάρχει σωτηρία, ούτε της ψυχής!
Keywords
Τυχαία Θέματα