''δημοψηφισμα αν παραιτηθουν οι χρυσαυγιτες βουλευτεσ''...

19:34 26/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Πολιτικό «βέρτιγκο» φαίνεται να προκαλούν στα μέλη της Χρυσής Αυγής τα στοιχεία των νέων δημοσκοπήσεων, ως αποτέλεσμα της δολοφονίας...
του 34χρονου στο Κερατσίνι.
Λίγες μόνο ώρες μετά τη διαρροή, από τους ίδιους, σεναρίου που θέλει να υποβάλουν ομαδικές παραιτήσεις, προκειμένου να προκαλέσουν επαναληπτικές εκλογές σε 15 μεγάλες περιφέρειες της χώρας, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης
έσπευσε να δηλώσει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι «δεν θα σας αδειάσουμε τη γωνιά».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι δικαστικές έρευνες που έχει ξεκινήσει «θα δείξουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι καθαρή σαν διαμάντι», ενώ υποστήριξε ότι η υπόθεση και ο χειρισμός έχουν ως στόχο να ξεχαστεί το Μνημόνιο.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Μάκη Βορίδη, που κάλεσε τη Χρυσή Αυγή να κάνει πράξη την «απειλή», προσθέτοντας: «Μακάρι να το κάνουν, γιατί θα χάσουν τις εκλογές και θα μας αδειάσουν τη γωνιά», αλλά και του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, που ξεκαθάρισε ότι πιθανές επαναληπτικές εκλογές «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα ενάντια στο ναζισμό, αλλά και στα μνημόνια».

Πιο αναλυτικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει σε διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και του μνημονίου τις εκλογές στην περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χ.Α. Θα τις μετατρέψει σε σκαλοπάτι για νέες εκλογές και νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι κάλπες είναι πάντα η διέξοδος και πρέπει να δείξει ο λαός ότι είναι εναντίον του ναζισμού και η μεγάλη του πλειοψηφία εναντίον του μνημονίου και των φιλελεύθερων πολιτικών».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «την ώρα που κυριαρχεί σε όλα τα ΜΜΕ η συζήτηση για την «χρυσαυγιάδα», η τρόικα είναι εδώ και προωθεί νέα μέτρα και ετοιμάζει το νέο μνημόνιο μαζί με την κυβέρνηση».

Ο κ. Βορίδης απαντώντας είπε: «Αν υπάρξει δίωξη είναι προφανές πως θα εγερθούν ζητήματα. Και επειδή το ξέρουν, μεθοδεύουν μια συνταγματική εκτροπή. Αυτό νομίζουν. Για να αναιρέσουν -νομίζουν- αυτό που ήταν η απόφαση του ελληνικού λαού στις εκλογές. Δεν θέλω λοιπόν να ακούω ότι θα αξιοποιηθεί πολιτικά αυτή η μεθόδευση. Το να ακούω ότι θα μετατρέψετε σε δημοψήφισμα μια συνταγματική εκτροπή μας οδηγεί σε αντίθετη θέση».

Και πρόσθεσε: «Μακάρι να πάνε εκεί (σ.σ. να παραιτηθούν οι βουλευτές της Χ.Α.) γιατί θα χάσουν τις εκλογές και θα μας αδειάσουν τη γωνιά».

Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να είναι πιο προσεκτικός και πρόσθεσε: «Ο κ. Βορίδης μιλούσε για δέκα λεπτά για εκλογές χωρίς εμείς να έχουμε πει κάτι γι' αυτό... Δεν θα αδειάσουμε εμείς τη γωνιά, αλλά εσείς θα την αδειάσετε».

Υποστήριξε πως ο φάκελος με τις 32 δικογραφίες που έχει στείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «δεν αφορά τη Χρυσή Αυγή. Περιλαμβάνει και υποθέσεις για επιθέσεις του ΠΑΜΕ στην αστυνομία και ξυλοδαρμού μέλους της Χ.Α.».

Απευθυνόμενος δε, στον κ. Βορίδη, είπε: «Μιλάτε για μαζικές φυλακίσεις. Μήπως θέλετε και να μας τουφεκίσετε; Η έρευνα θα δείξει ότι η ΧΑ είναι καθαρή σαν διαμάντι».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα