Δημιουργια καταυλισμων για παρανομους μεταναστες σε μεση ανατολη και αφρικη εξεταζει η ε.ε...

09:15 14/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Ακόμα και η δημιουργία καταυλισμών σε περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής στους οποίους...
όσοι θέλουν να καταθέσουν αίτηση χορήγησης ασύλου σε χώρα της Ευρώπης θα μπορούν να το κάνουν, είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τους εκατοντάδες νεκρούς στη Μεσόγειο κατά την προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν το ταξίδι της ελπίδας.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί επί τάπητος τη Δευτέρα με τον υπουργό Εσωτερικών
της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο να εξηγεί σε δημοσιογράφους ότι «η ιδέα είναι να ιδρυθούν καταυλισμοί στην Αφρική, στην απέναντι πλευρά της Μεσογείου, που θα ασχολούνται με τα αιτήματα όσων ζητούν άσυλο«

«Οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου θα μπορούν να κατατίθενται εκεί και οι πρόσφυγες που γίνονται δεκτοί θα μοιράζονται εξίσου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι θα στερηθούν οι διακινητές ανθρώπων ένα σημαντικό μέρος των εσόδων τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη το 2014 έχασαν τη ζωή τους στο ταξίδι προς την Ευρώπη τουλάχιστον 3.500 άνθρωποι.

Για την κατασκευή «τοπικών δυνατοτήτων για τη διαχείριση της μετανάστευσης» κάνει λόγο η επιστολή που εστάλη στους ευρωπαίους ΥΠΕΞ από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Το Reuters, το οποίο υποστηρίζει ότι έχει γνώση της επιστολής, υποστηρίζει ότι προτείνεται επίσης να αυξηθεί η βοήθεια προς τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής ώστε να μπορούν να προστατεύουν καλύτερα τους πρόσφυγες και όσους ζητούν άσυλο και «να παρέχουν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις» από τα επικίνδυνα ταξίδια.

Στην επιστολή αυτή γίνεται αναφορά στην Τυνησία, την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο, τις χώρες στις οποίες θα μπορούσε να επικεντρωθεί η βοήθεια των Βρυξελλών.
Keywords
Τυχαία Θέματα