Δημαρ και παρασινοι κατεβαινουν μαζι στις εκλογες...

16:16 6/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Κάτω από το ψηφοδέλτιο «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» θα συστεγαστούν...
τελικά τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του κόμματος «Πράσινοι - Αλληλεγγύη», όπου «συν - επικεφαλής» είναι ο Νίκος Χρυσόγελος. Έτσι, μετά από ένα δραματικό διαρκές συνέδριο και ένα ναυάγιο σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά αποκρυστάλλωσε την προεκλογική πλατφόρμα πάνω στην οποία θα πορευτεί στο δρόμο για τις εκλογές.


Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν οι δύο πολιτικοί χώροι «αναλαμβάνουν πολιτική πρωτοβουλία για να αλλάξουμε τις κυρίαρχες σήμερα πολιτικές, με ένα τρόπο, όμως, που θα προσφέρει λύσεις τόσο στα άμεσα προβλήματα των πολιτών όσο και στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και δημοσιονομικά».

Ο κ. Κουβέλης αμέσως μετά δήλωσε ότι με τη συνεργασία αυτή τα δύο κόμματα διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, προκειμένου να υποστηρίξουν ενεργά «μια έλλογη αλλαγή πολιτικής, μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με ακλόνητες σταθερές την ευρωπαϊκή πορεία, τον δίκαιο επιμερισμό των βαρών και την μετάβαση σε νέο αναπτυξιακό μοντέλο». Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του κ. Χρυσόγελου, ο οποίος τόνισε:

«Η άδικη κι αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μια άστοχη κι αβέβαιη πολιτική, αλλά από ένα αξιόπιστο, ισορροπημένο και κοινωνικά δίκαιο εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση».

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε, όμως και τριγμούς, στην ήδη «σπαρασσόμενη» κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη μετά την απόφασή της να μην συμμετέχει στις εκλογές, εχθές προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Δημοκρατική Αριστερά.

«Μετά την οριστικοποίηση της καθόδου στις επερχόμενες εκλογές μ' ένα σχήμα "Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ", ομολογώ ότι δεν μπορώ να αναγνωρίσω και να παρακολουθήσω την Δημοκρατική Αριστερά και γι’ αυτό τον λόγο σας ενημερώνω ότι αποχωρώ από το κόμμα», αναφέρει στην επιστολή της η βουλευτής», τόνισε η κα Ξηροτύρη. Παράλληλα, ακόμα τέσσερις βουλευτές δήλωσαν ότι δεν θα κατέβουν στην εκλογές. Ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Γιάννης Πανούσης, η Μαρία Ρεπούση και ο Θωμάς Ψύρρας αποστασιοποιούνται διαφωνώντας με τις επιλογές της ηγεσίας το τελευταίο διάστημα. Υπό σκέψη βρίσκεται ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, του οποίου η απόφαση θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα συμπλήρωσης τους ψηφοδελτίου στην Εύβοια.

Έτσι στις 25 Ιανουαρίου στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ οι μόνοι βουλευτές που θα συμμετέχουν σε αυτά θα είναι ο Φώτης Κουβέλης, η Μαρία Γιαννακάκη και ο Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος τελικά αποφάσισε να είναι ξανά υποψήφιος μετά την τροπή που πήρε η διαπραγμάτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα