''δικη μου αποφαση η αναβολη της επισκεψης του ευρωπαικου κοινοβουλιου''...

10:59 7/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Η απόφαση για την αναβολή της επίσκεψης στην Ελλάδα της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, ελήφθη ...
από τον πρόεδρό του Μάρτιν Σουλτς χωρίς να υπάρξει, σε καμιά περίπτωση, παρέμβαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, διευκρινίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του από τις Βρυξέλες ο Ζομ Ντους, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ευρωβουλής.
Σύμφωνα
με τον εκπρόσωπο, η απόφαση για την αναβολή ελήφθη έπειτα από διαβούλευση του Μ. Σουλτς με τους δύο αρμόδιους εισηγητές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.
Ο βασικός λόγος για τον οποίον αποφασίσθηκε η χρονική μετάθεση της επίσκεψης ήταν διότι, λόγω των θεσμικών εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε., το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το έργο της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας δεν ήταν δεδομένο, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.
Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της Ευρωβουλής διευκρίνισαν επίσης ότι ο Μ. Σουλτς τηλεφώνησε χθες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να του εκφράσει τη λύπη του για την αδυναμία του, λόγω υποχρεώσεων, να παραστεί στις εκδηλώσεις στην Αθήνα. Σημείωσαν ωστόσο ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έθεσε κανενός είδους αίτημα σε σχέση με την έλευση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Καταγγέλλει την «παρέμβαση» Αντ. Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ
Σημειώνεται ότι η γνωστοποίηση της αναβολής της επίσκεψης της επιτροπής την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επικαλέστηκε ενημερωτικό μήνυμα της Γραμματείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος Σούλτς και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας θα πρέπει να αναβληθεί».
Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εξέδωσε ανακοίνωσή κάνοντας λόγο για θεωρίες συνωμοσίας από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολούθησε νέα απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάνει λόγο για προσπάθεια του εκπροσώπου Τύπου της ελληνικής κυβέρνησης να "δικαιολογήσει" την παρέμβαση Σαμαρά για αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την Τρόικα» και δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή της Γραμματείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επιστολή της Γραμματείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων στάλθηκε την Κυριακή (και συγκεκριμένα στις 23:45) στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, και στα άλλα μέλη της εν λόγω Επιτροπής,
«Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο, σε μια τέτοια απόφαση που συνήθως λαμβάνεται από τον πρόεδρο της εν λόγω Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, κατά πρωτοφανή τρόπο, να εμπλέκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. και παραθέτει το αγγλικό και ελληνικό κείμενο της επίμαχης επιστολής.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα