Δικαζονται κορυφαιοι τραπεζιτες στην ιρλανδια εξι χρονια μετα τη χρεοκοπια...

10:11 5/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Η Ιρλανδία είναι η πρώτη χώρα που βγήκε από τα Μνημόνιο και επέστρεψε επιτυχώς στις αγορές φέτος έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία της. Στις 5 Φεβρουαρίου ξεκινά ...
στην Ιρλανδία η δίκη τριών κορυφαίων στελεχών της Anglo Irish Bank για απάτες που φέρονται να διέπραξαν στην τράπεζα, η κατάρρευση της οποίας ήταν από τις βασικές αιτίες που προκάλεσαν την κρίση
στην ιρλανδική οικονομία.

Η ποινική διαδικασία αναμένεται να καθορίσει αν οι τρεις τραπεζίτες ενήργησαν παράνομα στις διαδικασίες χορήγησης δανείων η κατά τις συναλλαγές τους με μετοχές και όλα αυτά ενώ η χώρα βρισκόταν στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης που οδήγησε στην αναγκαστική εθνικοποίηση της Anglo Irish Bank, που κόστισε στην Ιρλανδία περίπου 30 δισ. ευρώ. Ως γνωστόν, η οικονομική κρίση στην Ιρλανδία ξεκίνησε από τις τράπεζες, οι οποίες δημιούργησαν μεγάλα ανοίγματα, τα οποία τελικά προκάλεσαν την κατάρρευση της ιρλανδικής οικονομίας.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρόεδρος της Anglo Irish Bank, Seán Fitzpatrick, ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής, Pat Whelan και ο οικονομικός διευθυντής William McAteer, οι οποίοι και θα δικαστούν σε δύο μεγάλες αίθουσες του ποινικού δικαστηρίου του Δουβλίνου.

Σύμφωνα με το France 24, ένα ειδικό σύστημα πληροφορικής θα διευκολύνει την πρόσβαση σε 24 εκατ. φακέλους με αποδεικτικά στοιχεία ενώ χρειάστηκε να αλλάξει και η νομοθεσία ώστε να μην καθυστερήσει η πιο μεγάλη δίκη στα ιρλανδικά δικαστικά χρονικά που αναμένεται να διαρκέσει έως και έξι μήνες.
Πηγή : newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα