Διημερη επισκεψη της κυπριας υπεξ στο λιβανο

11:33 15/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Για διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Λίβανο αναχωρεί σήμερα η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με το σύνολο σχεδόν της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του Λιβάνου, με αντικείμενο...
συζήτησης την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Λιβάνου, ιδιαίτερα υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η
κ. Μαρκουλλή θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου τον Πρωθυπουργό Ναγίμπ Μικάτι, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Λιβανέζο ομόλογο της. Στις συναντήσεις θα συζητηθεί, επίσης, η πολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, οι εξελίξεις στη Συρία, Ιράν, Αίγυπτο και Λιβύη, καθώς και άλλα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την ενημέρωση της λιβανικής πλευράς για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, αφού η κ. Μαρκουλλή αναμένεται να προεδρεύσει του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Λιβάνου, το ερχόμενο καλοκαίρι. Η κ. Μαρκουλλή θα ενημερώσει τους συνομιλητές της για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και θα εγείρει προξενικά ζητήματα που αφορούν Κύπριους πολίτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα