Διεξοδο στην κριση χρεους βρλεπει ο ρομπεϊ

19:07 1/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, επιβεβαιώνει σε δηλώσεις του το κλίμα αισιοδοξίας το οποίο επικρατεί λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, με αφορμή και την πτώση των επιτοκίων δανεισμού των ευρωπαϊκών...
χωρών στις διεθνείς αγορές. Η κρίση χρέους που επικρατεί στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά επίλυσης, δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Ρόμπεϊ.

«Δεν λεω πως έχουμε βγει τελείως από τη δίνη, όμως υπάρχει μία αποφασιστική καμπή στην κρίση», υπογράμμισε ακόμα.

Σύμφωνα
με τον πρόεδρο της ΕΕ, ο οποίος προεδρεύει στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής, αισιόδοξο συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς παρατηρώντας την κάθετη πτώση των επιτοκίων δανεισμού τα οποία απαιτούν οι αγορές των ομολόγων από τα αδύναμα κράτη μέλη.

«Στην περίπτωση της Ιταλίας, τα επιτόκια των διετών και τριετών έχουν πέσει κατά 3-4% από το υψηλότερο επίπεδό τους», σημειώνει ο κ. Ρόμπεϊ.

«Όλα όσα έχουμε πράξει έχουν αρχίσει ν' αποδίδουν καρπούς και θα πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια πορεία», τόνισε ο Βαν Ρόμπεϊ, προειδοποιώντας πάντως ότι «η κρίση σαφώς δεν έχει τερματισθεί και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».
Keywords
Τυχαία Θέματα