Διασωση στο παρα πεντε για τις ηπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε νωρίς σήμερα το πρωί τη νομοθεσία η οποία επιτρέπει την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που παραμένουν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου, και αποτρέπει το ενδεχόμενο...
στάσης πληρωμών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Την ύστατη στιγμή, αργά χθες το βράδυ, υπερψήφισαν Βουλή και Γερουσία τη συμφωνία για ενδιάμεση λύση στο διπλό πρόβλημα του ορίου δανεισμού και του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.
Χαρακτηριστική
είναι η φράση του Αμερικανού Προέδρου: "Εχουμε συμφωνία. Γιούπι"
Σήμερα το πρωί αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι αφού ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράψει τη νομοθεσία που θα επιτρέπει την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, οι οποίες παραμένουν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ, επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.
Ο αμερικανός πρόεδρος θα κάνει νέα δήλωση την Πέμπτη στις 10:35 π.μ. τοπική ώρα Ουάσιγκτον (1435 GMT), σχετικά με την ανάγκη που υπάρχει ώστε οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι να συνεργαστούν για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.. Η δήλωση Ομπάμα θα γίνει καθώς ξεπεράστηκε η σοβούσα κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη δικομματική συμφωνία της Γερουσίας την 11η ώρα.
Με τη συμφωνία η οποία αναμένει και την επίσημη έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων λήγει οριστικά η 16 ημερών διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης και απομακρύνεται η χρεοκοπία.
«Θα έχω περισσότερα να πω γι 'αυτό αύριο, και έχω κάποιες σκέψεις για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε στο υπόλοιπο του έτους, να παραμείνει εστιασμένοι στη δουλειά», δήλωσε ο Ομπάμα την Τετάρτη, αφότου η Γερουσία ενέκρινε τη συμφωνία.
Keywords
Τυχαία Θέματα