Διασωληνωμενοι σε κοινους θαλαμους οι βαρεως πασχοντες λογω ελλειψης μεθ...

10:45 20/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Δεκάδες ασθενείς, βαρέως πάσχοντες, είναι διασωληνωμένοι με φορητούς ...
αναπνευστήρες σε κοινούς θαλάμους των νοσοκομείων λόγω έλλειψης κλινών Εντατικής, καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), και καλεί το υπουργείο Υγείας να διευθετήσει άμεσα το θέμα, με δεδομένο και το ισχυρό κύμα της εποχικής γρίπης που σαρώνει τη χώρα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής αναφέρουν ότι «πρόκειται
για δραματικό πρόβλημα που απειλεί άμεσα δεκάδες ανθρώπινες ζωές» και το οποίο οφείλεται «στη μη ύπαρξη διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού».

Μάλιστα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σε συνδυασμό με την κρίσιμη περίοδο της έξαρσης της γρίπης, η οποία εφέτος προκαλεί βαριές επιπλοκές σε άτομα με επιβαρυμένο ιστορικό υγείας.

Όπως επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ, «εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι («τους οποίους απευχόμαστε») για βαριά κρούσματα γρίπης αυτή την περίοδο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο».

Η ΕΙΝΑΠ σημειώνει ότι «κατ' επανάληψη έχει τονίσει το πρόβλημα και έχει απαιτήσει λύση που, δυστυχώς, δεν έχει δοθεί από την Πολιτεία.. Θεωρούμε τελείως απαράδεκτο στον 21ο αιώνα, βαρέως πάσχοντες ασθενείς, που περιμένουν για κρεβάτι ΜΕΘ στη λίστα του ΕΚΑΒ, να έχουν ως μοναδική ελπίδα να καταλήξει κάποιος άλλος από τους ήδη νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, για να πάρουν τη θέση του. Να επικρατεί δηλαδή "ο θάνατός σου, η ζωή μου"».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν τους αρμόδιους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αμέσως «να παρατήσουν οτιδήποτε άλλο κάνουν αυτές τις μέρες και να δώσουν επειγόντως λύσεις στο πρόβλημα».
Keywords
Τυχαία Θέματα