Διαψευδει ο θεοχαρης οτι εθεσε θεμα ηγεσιας στο ποταμι

09:15 18/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Με ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης διαψεύδει την ερμηνεία που δόθηκε στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή ότι θέτει θέμα ηγεσίας στο Ποτάμι...«
Ας διαβάσουν ,αναφέρει, καλά την συνέντευξη .Ζητάω από τον Σταύρο να πάρει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση του ριζοσπαστικού κέντρου».
Την άμεση ανάγκη αναδιαμόρφωσης του μεσαίου πολιτικού χώρου, με πρωτοβουλία του Ποταμιού τονίζει σε συνέντευξή του ο Χάρης Θεοχάρης. «Εκτιμώ ότι ο κ. Θεοδωράκης πρέπει εδώ και τώρα να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια
διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό Κέντρο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης και προσθέτει ότι «εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος άλωσης του χώρου του Ποταμιού, κυρίως από τη ΝΔ και δευτερευόντως απ' τον ΣΥΡΙΖΑ».
Γι' αυτό, ο κ. Θεοχάρης υπογραμμίζει ότι, με τη σημερινή του μορφή, το Ποτάμι «δεν μπορεί να ελπίζει στην ανάκαμψή του, αν δεν λάβει άμεσες πρωτοβουλίες ανασύνθεσης του χώρου που εκπροσωπεί, προκειμένου μια νέα κεντρώα ριζοσπαστική παράταξη να καταστεί ο χρήσιμος καταλύτης οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης». Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Θεοχάρης δεν διστάζει να δηλώσει ότι ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, «ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι» στην προσπάθεια ενοποίησης του κεντρώου χώρου. Εξάλλου, ο κ. Θεοχάρης εκτιμά ότι έχει ξεκινήσει μια άτυπη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, στο τέλος της οποίας θα υπάρχουν το πολύ δύο με τρία κόμματα εντός Βουλής, εξαιρουμένων των άκρων. «Τα κόμματα, όπως τα ξέραμε, τελειώνουν», λέει χαρακτηριστικά.
Αποδεχόμενος ότι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ έχει φέρει ιδεολογικά το Ποτάμι πιο κοντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Θεοχάρης θεωρεί ότι, παρά το κεντρώο προφίλ του, «ο κ. Μητσοτάκης έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να αποδείξει ότι μπορεί να συγκρουστεί με το κόμμα του και με τις ακραίες φωνές του» και επισημαίνει την χρησιμότητα ύπαρξης ενός «ορθολογικού κόμματος του Κέντρου» πλάι σε ένα «ορθολογικό κόμμα της Κεντροδεξιάς». «Χρειάζεται ένας κεντρώος καταλύτης που θα επιβάλει όσα δεν πιστεύω ότι θα κατορθώσει μόνη της η σημερινή ΝΔ», τονίζει ο κ. Θεοχάρης, αναφερόμενος σε αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, όπως η πλήρης αποσύνδεση των κομμάτων από το κράτος, η επανάκτηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και η επιβολή της αξιοκρατίας παντού.
Τέλος, ο κ. Θεοχάρης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κατά τη διάρκεια της 12μηνης διακυβέρνησής της δεν έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, σε βαθιές και ουσιαστικές τομές που θα οδηγήσουν σε ρήξη με συντεχνίες και συμφέροντα και προσθέτει ότι αποτελεί «τον θλιβερό επίλογο της μεταπολιτευσης και δεν έχει καμία δυνατότητα αποποίησης της ριζοσπαστικά αριστερής ταυτότητάς του και της στροφής του στο Κέντρο».
Keywords
Τυχαία Θέματα