Διαπραγματευσεις αθηνας - τροικας για επεκταση της ευνοικης ρυθμισης κατβολης φπα...

15:10 25/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκεται η κυβέρνηση, προκειμένου να επεκταθεί, το ερχόμενο φθινόπωρο, η ρύθμιση για την καταβολή του ΦΠΑ με την είσπραξη και όχι την έκδοση του τιμολογίου ...
και σε επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο δύο εκατ. ευρώ, από 500.000 ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, εξήγησε ότι η
συγκεκριμένη ρύθμιση λύνει το πρόβλημα της «ασφυξίας» των επιχειρήσεων, που καλούνταν να αποδώσουν ΦΠΑ χωρίς να έχουν πληρωθεί τα τιμολόγια, «εκτονώνει» την κατάσταση στο δικαστήρια, όπου εκκρεμούν χιλιάδες σχετικές φορολογικές υποθέσεις και συμβάλλει στην καταπολέμηση της «απάτης του ΦΠΑ».

Πέραν αυτών, ο κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος στις διατάξεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών, που συζητείται στη Βουλή, εξήγησε ότι η αποκλιμάκωση της κρίσης και η έξοδος των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς αγορές θα οδηγήσει σε παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

«Οι ελληνικές τράπεζες βγαίνουν σταδιακά στις αγορές επαναδραστηροποιούνται στο διεθνή χώρο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «οι τράπεζες είναι αναγκαίο να παράσχουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, στηρίζοντας μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα