ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΣΑΝΤ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ

13:01 16/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Διάγγελμα θα εκφωνήσει απόψε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει το κύμα των διαδηλώσεων εναντίον του καθεστώτος του. Χθες οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν με γκλομπς και δακρυγόνα δεκάδες... διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή της Δαμασκού, ο Άσαντ θα αξιοποιήσει την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό της Πέμπτης, προκειμένου να μιλήσει ανοιχτά προς τους πολίτες, για δεύτερη φορά από τότε που το αραβικό ντόμινο χτύπησε
τη Συρία. Την προηγούμενη φορά, στις 30 Μαρτίου, μιλώντας από το βήμα του «κοινοβουλίου» είχε αποδώσει τις διαδηλώσεις σε διεθνή συνωμοσία.Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες και στην πρωτεύουσα Δαμασκό, ζητώντας μεταρρυθμίσεις και ορισμένοι και την παραίτηση του προέδρου. Οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα ήταν οι μεγαλύτερες από τότε που ξέσπασε η κρίση και οι ταραχές οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον διακόσιους ανθρώπους.Οι μαζικές συγκεντρώσεις στα προάστια της Δαμασκού σηματοδοτούν την εξάπλωση του αντικαθεστωτικού κινήματος που μέχρι χθες είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στην πρωτεύουσα. Οι διαδηλωτές ζητούν περισσότερες ελευθερίας και επικεντρώνονται στο παλαιό νόμο για τη δημόσια τάξη, που απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των πέντε ατόμων.Έκκληση προς το καθεστώς Άσαντ να πάψει να χρησιμοποιεί βία κατά των πολιτών απηύθυνε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Η κυβέρνηση της Συρίας δεν έχει ανταποκριθεί στις δίκαιες απαιτήσεις του συριακού λαού», είπε η Χίλαρι Κλίντον .Σύμφωνα με οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον τελευταίο μήνα έχουν συλληφθεί κσαι φυλακιστεί εκατοντάδες αντικαθεστωτικοί σε όλη τη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα