ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΓΙΑ 400.000 ΠΟΛΙΤΕΣ...

10:40 8/6/2011 - Πηγή: Fimotro
Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης για περίπου 400.000 πολίτες, ύψους 140.000.000 ευρώ, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας. Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ σε αυτά θα εμπλακούν και οι δήμοι. Συγκεκριμένα τα...
προγράμματα είναι τα εξής:Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης για περίπου 400.000 πολίτες, ύψους 140.000.000 ευρώ, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας.
Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ σε αυτά θα εμπλακούν και οι δήμοι. Συγκεκριμένα τα προγράμματα είναι τα εξής:"Κουπόνι" αρχικής κατάρτισης. Πρόκειται για κουπόνια που θα δίνονται σε νέους 18 -25 ετών. Οι υποψήφιοι θα καταθέσουν αιτήσεις και θα μπορέσουν να λάβουν τα κουπόνια αυτά για να παρακολουθήσουν προγράμματα αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ. Τα κουπόνια θα δίνονται είτε με οικονομικά - κοινωνικά κριτήρια είτε σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων που θα επιλέξουν ειδικότητες με κριτήριο την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.Πρόγραμμα "Μάθηση στον πολίτη, ανάπτυξη στη χώρα" (σε συνεργασία τους δήμους). Θα αφορούν την επιχειρηματικότητα, την πράσινη ανάπτυξη, τις ξένες γλώσσες κ.ά.Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Επεκτείνονται τα σχολεία για τον ενήλικο πληθυσμό. Προβλέπεται ότι θα λειτουργήσουν 58 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και 35 τμήματα εκτός έδρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα