''δεν υποχωρουμε στο θεμα των πλειστηριασμων''...

23:05 3/12/2013 - Πηγή: Fimotro
«Δεν υποχωρούμε σε ένα ζήτημα που είναι κοινωνικά άδικο, διότι το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Έλληνας είναι να χάσει το σπίτι του» δήλωσε ο αντιπρόεδρος ...
της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για το ζήτημα των πλειστηριασμών.
Σε δηλώσεις του από τη βελγική πρωτεύουσα, όπου βρίσκεται για την υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που δεν καταλήξουν
οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα προτίθεται από κοινού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να φέρουν το θέμα σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.
Σε κάθε περίπτωση, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η επόμενη δόση θα καταβληθεί στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, η χώρα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα.
Όπως έγραφε νωρίτερα το naftemporiki.gr, η μονομερής νομοθετική ρύθμιση, όπως έπραξε και στην περίπτωση του προϋπολογισμού για το 2014, είναι η τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης απέναντι στο αδιέξοδο που προκαλούν οι απαιτήσεις των δανειστών.
Οι σχετικές δηλώσεις του υπουργού Γ. Στουρνάρα έξω από το Μαξίμου -έστω και με βαριά καρδιά- δεν έγιναν τυχαία και ήταν εν γνώσει, αν όχι κατ’ εντολή, του Πρωθυπουργού.
Ειδικά στο θέμα των πλειστηριασμών και λόγω του ότι από την πρώτη Ιανουαρίου αίρεται αυτομάτως το καθεστώς προστασίας συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, αλλά κυρίως διότι τα μηνύματα που λαμβάνει από τους κυβερνητικούς βουλευτές είναι εξόχως ανησυχητικά, η κυβέρνηση κατανοεί ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Ακόμη όμως και μονομερώς να καταθέσουμε σχετική νομοθετική ρύθμιση, παραδέχεται κυβερνητικός στέλεχος, και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι αυτή θα περάσει από τη Βουλή.
Με δεδομένο το παραπάνω, το Μαξίμου ελπίζει να έρθει σε συμφωνία με την τρόικα για τα υπόλοιπα εκκρεμή θέματα, τα οποία δεν είναι και λίγα, ώστε η καυτή πατάτα να περάσει στην πλευρά των δανειστών μας.
Οι τελευταίοι, λέει στέλεχος του Μαξίμου, θα βρεθούν ενώπιον ενός σημαντικού διλήμματος. Ή θα ξεμπλοκάρουν τις συνομιλίες και θα επιτρέψουν την εκταμίευση αρχικά της δόσης του ενός δισ. ευρώ και δευτερευόντως της προβλεπόμενης δόσης για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 έστω και τμηματικά ή θα εμμείνουν στις απαιτήσεις τους, διακινδυνεύοντας την κυβερνητική συνοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Κάτι τέτοιο, συνεχίζει το ίδιο στέλεχος, μερικούς μήνες προ των ευρωεκλογών θα ήταν καταστροφικό και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη.
Σε κάθε περίπτωση στο τέλος της εβδομάδας ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, ενώ μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων πρέπει να έχει βρεθεί λύση, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στο θέμα των πλειστηριασμών, του ενιαίου φόρου ακινήτων, των ομαδικών απολύσεων, και των ΕΑΣ.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα