«ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ» ΑΠΑΝΤΑ Ο Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

07:41 6/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Σε ενότητα κάλεσε ο Κύπριος πρόεδρος Δ.Χριστόφιας τον πολιτικό κόσμο της νήσου, απορρίπτοντας το ψήφισμα της Βουλής που ζητούσε -με τις ψήφους της αντιπολίτευσης- την παραίτησή του μετά την τραγωδία στο Μαρί. Ο Δ.Χριστόφιας υποστηρίζει πως η συζήτηση στη...
Βουλή για τις αιτίες του περιστατικού «δεν προσέθεσε τίποτε καινούριο» και πως η αντιπολίτευση «δεν ανέμενε κάνενα πόρισμα και καμία έρευνα, είχε προαποφασίσει ότι για όλα
φταίει ο πρόεδρος».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε το Σάββατο πως «η μέγιστη πολιτική ευθύνη του προέδρου και της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που ορθώνονται ενώπιον της πατρίδας μας».

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν πρόσθεσε τίποτα καινούριο στα όσα λέχθηκαν από την αντιπολίτευση στην περίοδο μετά από το τραγικό συμβάν στο Μαρί. Εκτοξεύτηκαν ξανά αυθαίρετες κατηγορίες εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δήθεν προκαλεί διχόνοια. Ξανά διατυπώθηκε ο αστήριχτος ισχυρισμός ότι δήθεν υπάρχει πολιτική κρίση και ανωμαλία στον τόπο».

Απέρριψε «κατηγορηματικά» τα όσα η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την παραίτησή του. «Οι αναφορές της αντιπολίτευσης στο Πόρισμα του κ. Πολυβίου, για να ζητείται η παραίτηση του Προέδρου, δεν είναι καθόλου πειστικές και αξιόπιστες. Η αντιπολίτευση δεν ανέμενε κανένα πόρισμα και καμιά έρευνα. Από την πρώτη μέρα της έκρηξης είχε προαποφασίσει ότι για όλα φταίει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» ανέφερε ο Στεφάνου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση της Λευκωσίας θα εξακολουθεί να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και πως θα συνεχιστούν οι έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Προανήγγειλε δε δεύτερο γύρος αδειοδότησης για συνέχιση των ερευνών και σε άλλα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία ως ισότιμο κράτος μέλος της ΕΕ, θα πραγματοποιήσει την Προεδρία το δεύτερο εξάμηνο του 2012 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα είναι μια πετυχημένη προεδρία που θα δείξει ότι ακόμη και μικρά κράτη, όπως η Κύπρος, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πετυχημένες προεδρίες» τόνισε ο κ. Στεφάνου.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου διαπραγματευτή Εγκεμεν Μπαγίς, με τις οποίες προέτρεψε την ΕΕ να πείσει την Λευκωσία να ανοίξει το κεφάλαιο της Ενέργειας για την Τουρκία αλλά και δηλώσεις του με τις οποίες επανέλαβε τη στάση της Τουρκίας έναντι του θέματος της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «'η επιτυχία αυτού του εθνικού καθήκοντος, αυτής της εθνικής υπόθεσης της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα αναβαθμίσει το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο μέσα στην ΕΕ όσο και στον ευρύτερο διεθνή χώρο».
Keywords
Τυχαία Θέματα