Δεν κανει πισω το μαξιμου για το "αντιρατσιστικο" να παει στη βουλη ζητησαν βενιζελοσ-κουβελης

22:22 27/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από λίγο για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το ΠΑΣΟΚ και τον Φώτη Κουβέλη από την ΔΗΜΑΡ να...
αφήνουν αρκετές αιχμές και την κυβέρνηση να διαμηνύει εμμέσως ότι.... δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω...κρατώντας ουσιαστικά την στάση
της!
Ο Φώτης Κουβέλης απο την ΔΗΜΑΡ δήλωσε...διεκδίκησή μας είναι... να πάει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή ενώ εξέφρασε την πλήρη διαφωνία με τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, που έκρινε αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο.Ενώ θεωρεί απαράδεκτη η όποια καθυστέρηση στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου προσθέτοντας ότι αποτελεί πράξη δημοκρατικής ουσίας η κατάθεσή του.Ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τη διαρροή του πορίσματος δυο ώρες πριν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.Για τον κ. Ρουπακιώτη δήλωσε...τον κ. Ρουπακιώτη τον στηρίζουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.
Για το θέμα της ανεργίας των νέων και τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας, ενώ τέλος σημείωσε ότι ετέθη με επιμονή το θέμα συντονισμού της κυβέρνησης και η ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα.

Τώρα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ , ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη επικαιροποίησης του προγραμματικού πλαισίου της κυβέρνησης προκειμένου να είμαστε έντιμοι, ειλικρινείς και αποτελεσματικοί απέναντι στις δεσμεύσεις μας στο λαό.Έχω ζητήσει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από τον Ιούλιο του 2012. Υπάρχει πρόβλημα συντονισμού των νομοθετικών και των άλλων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Δύο λύσεις υπάρχουν:

Α.Το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή, να βελτιωθεί και να ψηφιστεί απ' όλο το συνταγματικό τόξο, από συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Την απάντηση δεν μπορούν να την δώσουν οι αυτόκλητοι τραμπούκοι. Το αντιρατσιστικό είναι μια μεγάλη δημόσια πράξη.Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής την οποία χαρακτήρισε "πολιτικό μόρφωμα" απροκάλυπτα ναζιστικό.
Β.Εάν το αντιρατσιστικό απορριφθεί από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση νόμου η ΝΔ δεν έχει ακόμα πειστεί για την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου.
Το ζήτημα της ανεργίας δεν λύνεται μόνο μέσω της ανάπτυξης, χρειάζονται μεγάλες κρατικές παρεμβάσεις στον τομέα της ανεργίας ,το ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να μειωθεί άμεσα, πριν την θερινή περίοδο.Δεν συζητήσαμε για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Πάντως όλα δείχνουν ότι μπορεί να γίνει και νέα σύσκεψη....

Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα