''δεν εχουμε να απολογηθουμε σε κανεναν''...

«Το φαινόμενο των ναζί στην Ελλάδα είναι παράδοξο και ντροπή γιατί η χώρα υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζί» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ...
Όπως είπε, πρόκειται για φαινόμενο «επικίνδυνο για τις δημοκρατία μας γιατί την απειλούν όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα: δημιουργούν
τάγματα εφόδου... σκοτώνουν».

Ομιλία Α. Σαμαρά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ Αναφερόμενος στις ενέργειες της Πολιτείας, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «τους αντιμετωπίζουμε όπως τους αξίζει, ως εγκληματίες», προσθέτοντας πως «η δικαιοσύνη εχει τώρα το λόγο». Σημείωσε μάλιστα πως αν αποκαλυφθούν ως εγκληματική οργάνωση θα υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες και θα ανασταλεί η χρηματοδότησή τους.
«Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους» διεμύνησε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε αμείλικτοι με τους ίδιους τους νεοναζί, και να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δημιούργησαν», που, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, εντοπίζονται στη μακροχρόνια ύφεση και στη χαλάρωση της νομιμότητας.
Ο κ. Σαμαράς αντέκρουσε τέλος την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση για τη μη προώθηση αντιρατστιστικής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Όπως είπε, «η δικαιοσύνη συνέλαβε, απήγγειλε κατηγορίες και προφυλάκισε βουλευτές που ενέχονται σε υποθέσεις βίας. Όλα αυτά
έγιναν με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο».
«Φάνηκε ότι υπάρχει ήδη επαρκές νομικό οπλοστάσιο που επιτρέπει στην πολιτεία να προστατεύσει τη δημοκρατία. Εκείνο που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση και πλέον αποδείξαμε ότι υπάρχει και πολιτική βούληση», πρόσθεσε.
«Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή»

Δηλώσεις Α. Σαμαρά κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής τις ΝΔ Ο Πρωθυπουργός αντέκρουσε τις επικρίσεις που δέχεται σχετικά με τη θεωρία των δύο άκρων, τονίζοντας ότι ο ίδιος «κάνει πολιτική» και δεν ασχολείται με «θεωρίες». Σημείωσε πάντως ότι παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και «από άλλους» και χαρακτήρισε επικίνδυνη τη θεωρία ότι «υπάρχει η καλή και η κακή βία».
«Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα αλλά και στον εμπρησμό της Marfin και εδώ η ευθύνη όλων είναι να καταγγέλλουν κάθε μορφή βίας», υπογράμμισε.
«Όλοι έχουν ευθύνη να αποδοκιμάσουν κάθε εγκληματική πράξη όχι να τρέχουν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφονών», συνέχισε, προσθέτοντας ότι σε μια πραγματική δημοκρατία ευθύνη όλων είναι να συγκρατούν ακόμη και τη φραστική βία και όχι να πυροδοτούν τις εντάσεις.
Επικαλούμενος μάλιστα τα γεγονότα στις Σκουριές, υπογράμμισε ότι δεν γίνεται να υποστηρίζεις ότι οι παραβιάσεις της νομιμότητας σε αυτή την περίπτωση είναι «τάχα καλές». Αυτά δεν λέγονται πουθενά σε καμία σύγχρονη δημοκρατία, επεσήμανε και διερωτήθηκε μήπως δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι για τα έκτροπα στη Χαλκιδική.
«Αν θέλει κάποιος να είναι κόμμα δημοκρατικής ευθύνης δεν μπορεί να επικαλείται την καλή και την κακή βία», επανέλαβε ενώ κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν τη νομιμότητα και τους θεσμούς «χωρίς υποσημειώσεις, διγλωσσία και χωρίς ναι μεν αλλά».
Κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας και ότι «ο λαός θα μας κρίνει στο τέλος και όχι τώρα, που αρχίζουμε να βγαίνουμε από την κρίση». Πρόσθεσε επίσης ότι «για να είμαστε πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, όπως μας αναγνωρίζουν διεθνώς, θα πρέπει και στο εσωτερικό να είμαστε σταθεροποιημένοι».
Μεταφέροντας μάλιστα την εμπειρία του από τις επισκέψεις του στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, σημείωσε ότι όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται την Ελλάδα για επενδύσεις.
«Δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανέναν»
Ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις εσωτερικές αλλαγές στην Ν.Δ., σημειώνοντας ότι το κόμμα κάνει «τολμηρά βήματα».
«Μεταρρυθμίζουμε το κόμμα σε έναν μεγάλο πολιτικό οργανισμό στο πρότυπο των κομμάτων της Ευρώπης, σπάμε τα στεγανά και φέρνουμε στις οργανώσεις ανθρώπους κατευθείαν από την κοινωνία και την αγορά, δημιουργούμε θεματικούς τομείς», είπε.
Κλείνοντας ανέφερε ότι «η παράταξη κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βγάλει τη χώρα από την κρίση». «Πάνε οι εποχές που μας καλούσαν να απολογηθούμε για όλα. Είμαστε περήφανοι για την παράδοσή μας. Δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανέναν. Ο λαός δεν θα μας κρίνει με τα κριτήρια των αντιπάλων μας», τόνισε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα