''δεν εχει καθοριστει ακομη ημερομηνια επανεναρξης των συνομιλιων για το κυπριακο''...

17:18 11/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, όπως ενημέρωσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ...
μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει εκφράσει στο πιο πρόσφατο ψήφισμά του την ελπίδα οι συνομιλίες να επαναρχίσουν τον Οκτώβρη.
«Δεν έχουμε ημερομηνία γι' αυτό, όμως, το σημαντικό είναι ότι η προετοιμασία γίνεται σωστά και είναι ικανοποιητική», πρόσθεσε.
Όσον αφορά το σημείο εκκίνησης των συνομιλιών ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ επεσήμανε ότι το σημαντικό είναι να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών για το πώς ακριβώς οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αποτέλεσμα και μέχρι να επιτευχθεί αυτό, πρόσθεσε, «οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να αρχίσουν».
Κληθείς να σχολιάσει αν έχει συμφωνηθεί το θέμα που θα τεθεί πρώτο στο τραπέζι των συνομιλιών, απάντησε: «Όχι δεν έχουμε φτάσει σε αυτό».
Ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι με τον κ. Αναστασιάδη συζήτησε και την πρότασή του για την Αμμόχωστο, συμπληρώνοντας ότι θα τη συζητήσει και με άλλους, περιλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου όταν τον συναντήσει την Παρασκευή.
Ερωτηθείς αν το θέμα της Αμμοχώστου θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα πριν την έναρξη των συνομιλιών είπε ότι «αν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για οτιδήποτε αυτό είναι υποβοηθητικό».
«Χρειάζεται να υπάρξει πολλή προσπάθεια στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και πολλή προσπάθεια στο να αναπτερωθούν οι ελπίδες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και της διεθνούς κοινότητας», κατέληξε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα