Δεκαδες νεκροι στο ιρακ απο βομβιστικες επιθεσεις...

08:15 22/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στο οποίο επέβαινε κοντά σε σκηνή με συγκεντρωμένους για την κηδεία ενός άνδρα...
στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, όπου η πλειονότητα των πολιτών είναι σιίτες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 50 άνθρωποι, δήλωσαν πηγές της αστυνομίας και γιατροί.
Τουλάχιστον 60 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, σύμφωνα με νοσοκόμους.
Κατά μία πηγή, στην επίθεση εξερράγησαν δύο αυτοκίνητα.
Η ενέργεια έρχεται μία ημέρα μετά τη βομβιστική
επίθεση εναντίον σουνιτικού τεμένους κοντά στη Σαμάρα, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.
Σε άλλες επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα το Σάββατο, πέντε βομβιστές-καμικάζι οι οποίοι φορούσαν στολές των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, σκοτώνοντας τέσσερις αστυνομικούς.
Ο ένας από τους βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκε πριν να προλάβει να δράσει, όμως οι άλλοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μέσα στην περίμετρο του αστυνομικού τμήματος στην πόλη Μπάιτζι, 200 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας.
Τουλάχιστον πέντε ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν εντός της ημέρας σε άλλες επιθέσεις στο Ιράκ.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις από τις αρχές της χρονιάς στη χώρα ξεπέρασε έτσι τους 4.300, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε πληροφορίες πηγών της αστυνομίας και στελεχών των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα