Δειτε τι ειπε ο βενιζελος για τη διεκδικηση των γερμανικων αποζημιωσεων...

21:00 13/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Για μονομερείς... δηλώσεις κατηγορεί ο υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος την γερμανική κυβέρνηση...
σχολιάζοντας την άποψη του Βερολίνου ότι η Γερμανία δεν οφείλει καμία αποζημίωση στην Ελλάδα από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

Σχολιάζοντας την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία οφείλει 11 δισεκατομμύρια ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο του 1942, ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος
του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει να υπάρχει καμία βάση για τη διεκδίκηση επανορθώσεων από την πλευρά της Ελλάδας. «Αναφορικά με το θέμα δεν έχει υποβληθεί καμία απαίτηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ. «Σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ερώτημα των επανορθώσεων έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του. Δεν βλέπουμε κάποια βάση σε ένα τέτοιο αίτημα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Τα ζητήματα αυτά έχουν τεθεί και τίθενται επισήμως δια της διπλωματικής οδού. Δεν απαντώνται, συνεπώς, ούτε λύνονται με μονομερείς δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, δηλώσεις οι οποίες έχουν προκληθεί επί τη βάσει απλών δημοσιογραφικών πληροφοριών» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας στην γερμανική κυβέρνηση.

«Τέτοιου βάρους θέματα αντιμετωπίζονται μόνο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, ιδίως μεταξύ εταίρων και φίλων με ιστορική μνήμη και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης απαντώντας στις γερμανικές θέσεις για το ζήτημα των κατοχικών αποζημιώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα