Δευτερολογιες και ψηφος εμπιστοσυνης αποψε στη βουλη

13:28 8/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζεται στη Βουλή από το πρωί σήμερα Κυριακή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Σαμαρά, με ομιλίες υπουργών και βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Το απόγευμα θα ακολουθήσουν οι...
δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών, ενώ θα μιλήσει και η Αλέκα Παπαρήγα για πρώτη φορά. Η γ.γ. του ΚΚΕ αποχώρησε χτες Σάββατο πριν την ομιλία της, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία
Τα
μεσάνυχτα της Κυριακής είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ανέβηκαν κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή. «Κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης ότι έχει αναρτήσει «γενικό πωλητήριο της Ελλάδας» εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Ευ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι «καιροφυλακτεί για την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας». Δεν ήταν «αβασάνιστη» η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, είπε ο Φώτης Κουβέλης στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, που κορυφώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την Κυριακή αναμένεται και η ομιλία της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ενώπιον του Κοινοβουλίου, καθώς αποχώρησε το Σάββατο πριν την προγραμματισμένη ομιλία της στη Βουλή εξαιτίας αδιαθεσίας.

Η δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης άρχισε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου, με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στο βήμα καταγγέλλοντας πως οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν η «ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας που αναρτήθηκε πρωτίστως στις δανείστριες χώρες».

Στην ανάγνωση των προγραμματικών του δηλώσεων, την Παρασκευή, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε έμφαση στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, με συγκεκριμένη αναφορά στον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ, και την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων. Σχετικά με το μνημόνιο ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «το νόημα της επαναδιαπραγμάτευσης δεν είναι η αλλαγή των στόχων, αλλά η αλλαγή όσων εμποδίζουν της επίτευξή τους» τονίζοντας πως η κυβέρνηση θέλει τροποποιήσεις του προγράμματος στα σημεία που επιτείνουν την ύφεση για την επίτευξη των στόχων, απορρίπτοντας τις μονομερείς ενέργειες.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε το Σάββατο για «αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων», επίθεση στη δημόσια περιουσία και παραπλάνηση του λαού προεκλογικά, τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί συνέχιση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. «Το 2009 κάποιοι μας είπαν 'λεφτά υπάρχουν', τώρα είπατε ' υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση'. Ο λαός συγχωρεί τα λάθη, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροϊδία» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οξύτατη υπήρξε η επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά του Αλέξη Τσίπρα. Διαμηνύοντας ότι η «χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, λαϊκισμό και απλούστευση», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγει
Keywords
Τυχαία Θέματα