Δεύτερη προφυλάκιση στον ανδρέα μαρτίνη!

Δεύτερη προφυλάκιση επιβλήθηκε από τον ανακριτή διαφθοράς Νικ. Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, στον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη.

Η νέα δικογραφία αφορά τα νοσήλια με υπερβολική έκπτωση άνω του 60% σε 51 VIP πρόσωπα .

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη λίστα των ασθενών που δεν έβαλαν το …χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα νοσήλιά τους, καταγράφονται 51 ονόματα μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί και στενοί

συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι.

Οι γενναίες εκπτώσεις στα νοσήλια των επωνύμων φέρεται να έφταναν ακόμη και το 100% εν Το αποτέλεσμα ήταν να ζημιωθεί το νοσοκομείο για τις δωρεάν νοσηλείες των 51 προσώπων με 1,75 εκατ. ευρώ.

Ο Ανδρεας Μαρτίνης φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του:

– Πως από τη σύσταση του Ερρίκος Ντυνάν ως κοινωνικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί ως Νομικού Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαιίου, προβλέπεται η δυνατότητα νοσηλείας, ευπαθών ομάδων αλλά και κατά περίπτωση ειδικών κατηγοριών. Αυτού του τύπου οι νοσηλείες, γίνονταν – όπως φέρεται να είπε- με εισηγήσεις της κοινωνικής υπηρεσίας του Ερρίκος Ντυνάν ή του Ερυθρού Σταυρού η της Αρχιεπισκοπής.

– Παραδέχθηκε ότι πράγματι τα 51 πρόσωπα δεν κατέβαλαν νοσήλια. Ωστόσο, όπως φέρεται να υποστήριξε – οι νοσηλείες τους δεν έγιναν δωρεάν με έκπτωση που τους έγινε. Η έκπτωση, σύμφωνα με την πλευρά του κατηγορουμένου, αφορούσε το μέρος του ποσού που δεν κάλυπταν οι ασφαλιστικοί φορείς των ασθενών. Με άλλα λόγια, δηλαδή αυτό που δεν χρεώνονταν στους ασθενείς ήταν το εμπορικό κέρδος του Ερρίκος Ντυνάν. Όπως δε ισχυρίστηκε, οι αποφάσεις αυτές δεν λήφθηκαν αυθαίρετα από τον ίδιο αλλά αφού οι σχετικές εισηγήσεις του γίνονταν δεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερρίκος Ντυνάν.

– Τέλος φέρεται να υποστήριξε πως η έκπτωση στα νοσήλια – που όμως σε κάποιες περιπτώσεις έφτανε μέχρι και 100% – συνέβαλε στην αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας του νοσοκομείου αφού τα πρόσωπα που νοσηλεύονταν ήταν δημόσια πρόσωπα και αυτό από μόνο του αποτελέσουν διαφήμιση για το Ερρίκος Ντυνάν. Έτσι, το νοσοκομείο μακροπρόθεσμα θα είχε κέρδη ενώ παράλληλα δημιουργούνταν και οι προϋποθέσεις για επιχορήγηση του νοσοκομείου με κρατική επιχορήγηση όπως προβλέπεται από την ιδρυτική του πράξη.

Γιατί κρατείται

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης οδηγήθηκε στην φυλακή τον περασμένο Μάιο μετά την απολογία του για την υπόθεση «μίζας» 3,2 εκ. μάρκων που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Ο κ. Μαρτίνης είχε αρνηθεί ότι δωροδοκήθηκε και υποστήριξε ότι τα χρήματα ήταν νόμιμα και φορολογημένα και προέρχονταν από την οικογενειακή περιουσία της συζύγου του. Η σύζυγος του, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα