Δανειο απο ρωσικη τραπεζα πηρε το ''εθνικο μετωπο'' της λεπεν...

Από τη Μόσχα έλαβε δάνειο το κόμμα της γαλλικής Ακροδεξιάς με τη "σταρ" το Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, να το παραδέχεται στους δημοσιογράφους...
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Monde", η Ρωσία ενίσχυσε με δάνειο ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ το "Εθνικό Μέτωπο". Το ρωσικό δάνειο εξασφάλισε το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν μετά την άρνηση γαλλικών και ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο γαλλικός Τύπος.

Η αποκάλυψη έπεσε
σαν βόμβα στη Γαλλία με σχόλια και υπαινιγμούς για αλληλοεξυπηρέτηση τους οποίους διέψευσε η ηγεσία του κόμματος "Εθνικό Μέτωπο".

Το δάνειο δόθηκε στις αρχές Οκτωβρίου από την ρωσική τράπεζα "First Czech Russian Bank", που ανήκει στον Ρώσο τραπεζίτη και επιχειρηματία Ρόμαν Ποπόφ, ο οποίος διατηρεί στενότατες σχέσεις με το Κρεμλίνο.Η εταιρεία "Mediapart" δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της δηλώσεις του ταμία του ακροδεξιού κόμματος, Βαλεράν ντε Σεν-Ζιστ, ο οποίος επεσήμανε ότι, για τη χορήγηση του δανείου μεσολάβησε ο ευρωβουλευτής του "Εθνικού Μετώπου", Ζαν-Λικ Σαφοζέρ.

"Ψάχναμε από καιρό να πάρουμε δάνειο από κάποια τράπεζα για να χρηματοδοτήσουμε την εκλογική εκστρατεία μας. Η τράπεζά μας όπως και άλλες γαλλικές και ευρωπαϊκές τράπεζες αρνήθηκαν κατηγορηματικά να δανείσουν έστω και ένα ευρώ είτε στο κόμμα είτε στους βουλευτές του. Γι' αυτό ο κ. Σαφοζέρ, ο οποίος από καιρό διατηρεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία, μας είπε: "αφήστε να δω τι μπορεί να γίνει με ρώσικη τράπεζα'» δήλωσε ο Βαλεράν ντε Σεν-Ζιστ.Αλλά και η Λεπέν δήλωσε στην εφημερίδα "Le Monde" ότι το κόμμα της προσπάθησε να πάρει δάνειο από ασιατικές, ιταλικές, ισπανικές και αμερικάνικες τράπεζες χωρίς αποτέλεσμα.

"Γι' αυτό, μόλις είχαμε ανταπόκριση θετική υπογράψαμε και είμαι πολύ ευτυχής" είπε. "Αν υπάρχει σκάνδαλο", πρόσθεσε, "αυτό είναι το ότι γαλλικές τράπεζες δεν δίνουν δάνεια".

Επιπλέον, χαρακτήρισε "γελοίες" τις κατηγορίες ότι τα εκατομμύρια της ρωσικής τράπεζας έχουν "κάποιες δεσμεύσεις". "Το ότι πήραμε δάνειο σημαίνει ότι αυτό καθορίζει και τη διεθνή θέση μας;", αναρωτήθηκε η αρχηγός του γαλλικού "Εθνικού Μετώπου" σημειώνοντας: «Έχουμε την ίδια φιλο-ρωσική θέση από καιρό».

Η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" υπενθυμίζει ότι η Λεπέν χαιρέτισε τις ενέργειες του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία και ότι κατηγόρησε τη Δύση ότι προκάλεσε την κρίση.

Γράφει επίσης ότι οι ευρωβουλευτές του Εθνικού Μετώπου καταψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο τις αποφάσεις οι οποίες κατακρίνουν τη στάση της Μόσχας.
Keywords
Τυχαία Θέματα