Δαμασκος και τεχερανη κατηγορουν τους ανταρτες για τη χρηση χημικων οπλων...

12:49 25/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Στην αντεπίθεση πέρασε το καθεστώς του προέδρου Άσαντ κατηγορώντας τους αντάρτες για χρήση χημικών όπλων στις συγκρούσεις στη Δαμασκό. Στο ίδιο μήκος...
κύματος και η Τεχεράνη επικαλείται στοιχεία που, όπως υποστηρίζει, δείχνουν ότι οι σύροι αντάρτες έκαναν χρήση χημικών όπλων.
«Μονάδα του στρατού έχει περικυκλώσει ένα τομέα στη συνοικίαΤζομπάρ όπου οι τρομοκράτες έχουν κάνει χρήση χημικών όπλων», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στη Συρία, κάνοντας λόγο για πολλές περιστατικά ασφυξίας μεταξύ των στρατιωτών.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στρατιώτες βρήκαν χημικούς παράγοντες σε σήραγγες
των ανταρτών στη Τζομπάρ.
Η συνοικία Τζομπάρ που βρίσκεται στην περιφέρεια της Δαμασκού βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών και οι δυνάμεις του καθεστώτος προσπαθούν να την ανακαταλάβουν.
Βολές εκατέρωθεν για τη χρήση χημικών στη Συρία Σύμφωνα με την τηλεόραση, «σφοδρές μάχες ξέσπασαν στη Τζομπάρ όπου μονάδες του στρατού ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση για την ανακατάληψή της». «Στρατιώτες εισέπνευσαν τοξικά αέρια και η κατάσταση ορισμένων εξ αυτών είναι σοβαρή», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων.
Συρία: Το καθεστώς κατηγορεί τους αντάρτες για χρήση χημικών όπλων Το Ιράν από την πλευρά του ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχουν "στοιχεία" που δείχνουν ότι οι σύροι αντάρτες έκαναν χρήση χημικών όπλων, ενώ προειδοποίησε τις ΗΠΑ ενάντια σε οιαδήποτε "στρατιωτική επέμβαση". «Μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι πληροφορίες που αφορούν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση τέτοιων όπλων. Υπάρχουν στοιχεία ότι οι τρομοκρατικές ομάδες προέβησαν σ΄αυτήν την ενέργεια», δήλωσε ο Αμπάς Αραγκτσί, εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας.
«Δεν υπάρχει διεθνής απόφαση για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Προειδοποιούμε ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια ή δήλωση που θα δημιουργούσε μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή. Ελπίζω ότι οι υπεύθυνοι στο Λευκό Οίκο θα επιδείξουν αρκετή σωφροσύνη και ότι δε θα εμπλακούν σε μια τέτοια επικίνδυνη κατάσταση», διεμήνυσε ο ιρανός αξιωματούχος.
«Οι προκλητικές δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων ή η αποστολή πολεμικού πλοίου σε καμία περίπτωση δε θα βοηθούσε στη λύση του προβλήματος», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ότι το Ιράν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η κρίση στη Συρία δε θα επιλυθεί με στρατιωτικά, αλλά μόνο με ειρηνικά μέσα και με διάλογο».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα