''χρηματοδοτικο μαξιλαρι'' 10 δις ευρω θα ζητησει η ιρλανδια...

10:52 7/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Χρηματοδοτικό «μαξιλάρι» ύψους 10 δισ. ευρώ για να χρησιμοποιηθεί μόνο αν υπάρξουν έκτακτες συνθήκες στις αγορές όταν θα εξέρχεται του μνημονίου στα τέλη έτους θα ζητήσει Ιρλανδία....
Αναφερόμενος για πρώτη φορά στο ύψος του ποσού που αναμένεται να ζητήσει η χώρα, ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν είπεστον ιρλανδικό Independent ότι είναι αισιόδοξος πως η ενδεχόμενη συμφωνία δεν θα συνοδεύε ται με νέους όρους.
«Εάν έχουμε μια πιστωτική
γραμμή ανάλογη με το έλλειμμα του έτους, περίπου 10 δις ευρώ, τότε στην περίπτωση που συμβεί κάτι... θα έχουμε εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση του ελλείμματος για ένα έτος» είπα ο Νούναν.
Πρόσθεσε ότι το ποσό θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν είναι απαραίτητο και θα λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα για τις αγορές.
O υπουργός οικονομικών της Γερμανίας είπε την Παρασκευή ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα για την Ιρλανδία.
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει πει, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ότι η Ιρλανδία θα έχει την υποστήριξη της ευρωζώνης κατά την έξοδό της από το μνηνόμιο.
Το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας έχει υποχωρήσει σημαντικά από το 2011. Τον Μάρτιο δανείστηκε από τις αγορές 5 δισ. ευρώ με την έκδοση10ετούς ομολόγου.
Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα