Χρεωσαν 1,5 εκατ. μαϊμου ωρες νοσηλειασ!!!

20:15 9/12/2014 - Πηγή: Fimotro
Ασθενείς «φαντάσματα» χρέωναν στον ΕΟΠΥΥ ψυχιατρικές κλινικές! Όπως αποκάλυψε η διασταύρωση των στοιχείων, ψυχιατρικές κλινικές χρέωσαν τον Οργανισμό με ένα εκατομμύριο πεντακόσιες...
χιλιάδες «μαϊμού» ημέρες νοσηλείας.
Μάλιστα, για το ίδιο χρονικό διάστημα δήλωναν εκατό κρεβάτια στον ΟΓΑ, εκατό κρεβάτια στο ΙΚΑ, εκατό κρεβάτια σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όταν όλες οι κλίνες δεν ξεπερνούσαν τις 100. Τα παραπάνω
στοιχεία παρουσίασε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση της Κύρωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015.
Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα αποτελέσματα των παρεμβάσεων διαρθρωτικού χαρακτήρα που έχουν ληφθεί και έχουν οδηγήσει σε εξορθολογισμό των δαπανών. Για παράδειγμα, είπε, ότι «μόλις μπήκε το πλαφόν της συνταγογραφήσεως βλέπουμε μια μείωση των υπερβάσεων στη φαρμακευτική δαπάνη της τάξης περίπου του 30% με 40%».
Παράλληλα, με την εφαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών για τη χρήση των διαγνωστικών εξετάσεων, τους πρώτους δύο μήνες η δαπάνη μειώθηκε κατά 40%.
Keywords
Τυχαία Θέματα