Χρειαζεται δουλεια σε τεσσερα μετωπα...

Η δουλειά στην Ελλάδα δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, δήλωσε από τις Βρυξέλλες μετά...
την ολοκλήρωση του Eurogroup ο ολλανδός επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να «τρέξει» σε τέσσερις τομείς προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
της τρόικας, κάτι που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί σε ό,τι αφορά στα προαπαιτούμενα για τη δόση που είχαν συμφωνηθεί τον Ιούνιο, στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού κενού του 2014 και του 2015, στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την τρόικα το συντομότερο δυνατό. Εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση επίτευξης συμφωνίας και πρόσθεσε ότι με αυτούς τους ρυθμούς το Eurogroup, κατά πάσα πιθανότητα, δε θα μπορέσει να λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα ως το Δεκέμβριο.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το ποτήρι είναι περισσότερο μισογεμάτο, παρά μισοάδειο», ενώ παράλληλα αναγνώρισε το σημαντικό κοινωνικό και πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
«Κατανοώ ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα», ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
Και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESΜ) Κλάους Ρέγκλινγκ είπε πως το 1 δισ. για την Ελλάδα θα εκταμιευθεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα. \
Σόιμπλε: Έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα
Την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας εξέφρασε σήμερα στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.
«Είμαι αισιόδοξος, γνωρίζω τις συζητήσεις που γίνονται (στην Αθήνα)», είπε, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πάντα αυτοί που λένε ότι δεν θα τα καταφέρουν (στην Ελλάδα), ωστόσο, συνέχισε, η κατάσταση είναι βέβαια δύσκολη, αλλά η χώρα έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και έχει πετύχει σημαντική πρόοδο.
«Πρέπει να επιδεικνύουμε σεβασμό (στην Ελλάδα) για τις προόδους που επετεύχθησαν», κατέληξε.
Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, επεσήμανε τις σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα, τόσο σε δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και σε μεταρρυθμίσεις.
Αναφερόμενος στην τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας ο Επίτροπος Οικονομίας σχολίασε ότι «χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος». Σημείωσε ότι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014 και το 2015 αποτελεί «κλειδί» για την επίτευξη συμφωνίας, πρόσθεσε όμως ότι εξίσου σημαντικές είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών κ.α.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα