Χαμηλες θερμοκρασιες και απαγορευτικο αποπλου

Χειμωνιάτικο είναι και σήμερα το σκηνικό του καιρού με τσουχτερό κρύο και δυνατούς ανέμους, ενώ και σήμερα τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια. Η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ αναμένεται να σημειωθούν και...
χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου,
λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου -Καβάλας.
Κανονικά πάντως, πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων και των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Στην Αττική θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασίαθα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη: Θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ακυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα επικρατήσουν κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Από τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και στις ανατολικές Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 7 με 9 και στις Κυκλάδες τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα βόρεια θα υπάρξουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές, στα νότια βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 10 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Για αύριο Δευτέρα
Στη Θεσσαλία, την ανατολική στέρεα, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χι
Keywords
Τυχαία Θέματα