Χαλκιδα: ξηλωσε καλωδια απο 40 κολωνες

12:32 28/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Καιρό τώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον άγνωστο «κυνηγό» χαλκού που λεηλατούσε το δίκτυο δημοτικού φωτισμού στους δρόμους της Χαλκίδας ξηλώνοντας τα καλώδια. Και τον πέτυχαν μέρα- μεσημέρι στον κόμβο της Αγίας Μαρίνας! Ο 42χρονος Έλληνας... έκοβε με την… ησυχία του τα καλώδια από ένα φρεάτιο διακλάδωσης ηλεκτροδότησης του περιφερειακού φωτισμού, χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κόφτη και ένα κατσαβίδι. Όταν τον τσάκωσαν, είχε ήδη ξηλώσει περίπου δέκα μέτρα καλωδίου χαλκού το οποίο αποδόθηκε σε αρμόδιο υπάλληλο του δήμου Χαλκίδας.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι ο
42χρονος είχε αρπάξει καλώδια και τμήματα χαλκού από τουλάχιστον 40 κολώνες φωτισμού! Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας που του άσκησε δίωξη για κλοπές, διακεκριμένες φθορές και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.
Πάλι στη Χαλκίδα, δυο Έλληνες παραβίασαν τη συρμάτινη περίφραξη του καταστήματος ψυκτικών εγκαταστάσεων ενός 53χρονου και άρπαξαν από μέσα μία γεννήτρια παραγωγής ρεύματος, μία πτυσσόμενη αλουμινένια σκάλα και ένα μπιτόνι με λάδι μηχανής. Άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. σταμάτησαν τυχαία το εξοπλισμένο με εργάτη και ράμπες 4Χ4 φορτηγάκι των δυο δραστών ηλικίας 56 και 47 χρόνων, βρήκαν τα κλοπιμαία μαζί με έναν τροχό κοπής μετάλλων με μπαταρία, δύο κατσαβίδια, ένα ψαλίδι κοπής μετάλλων και δύο μάλλινους σκούφους, τους συνέλαβαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα