Χ-σφαχτον και εμποριο ελπιδας η κυπρος εβγαλε νικητη!

13:36 9/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Είχα την ατυχία αργά χθες το βράδυ να παρακολουθήσω εκείνο το περίφημο-για πολλούς-X-Factor Ελληνική έκδοση, μετά την διεθνή επιτυχία, σε όλο τον κόσμο. Τον προηγούμενο χρόνο...
αν θυμάμαι καλά την Ελληνική έκδοση είχε ο ΑΝΤ1. Όσοι βέβαια είχαν παρακολουθήσει την παραγωγή του Αμαρουσίου και τώρα του Φαλήρου θα είδαν τη διαφορά.

Αυτή όμως η ξενομανία και η «μαϊμού» απομιμήσεις ξένων τηλεοπτικών προϊόντων είναι Ελληνική
αρρώστια που δεν θεραπεύεται. Όσοι έχουν παρακολουθήσει το αγγλικό η αμερικάνικο X-Factor η άλλων χωρών θα έχουν διαπιστώσει ότι δεν έχει καμία σχέση με την Imitation αντιγραφή. Αλλά ας έρθουμε στο διά ταύτα:

Ρε παιδιά της παραγωγής και του ΣΚΑΙ, τι …αυτοθαυμασμός, τι κομπλημέντα τι χαμόγελα, τι χαρές, μεταξύ σας, αλλάζατε συνέχεια φραγκιά και σώβρακα στα παρασκήνια από τα γέλια τον ενθουσιασμό και τα πανηγύρια. Μήπως τελικά όλοι εσείς είστε για τα πανηγύρια; Πέντε ώρες πρόγραμμα, 21:15 με 02:20 ώρα ξέρετε τι παρουσιάσατε; Ούτε τη Μαντόνα δεν θα μπορούσε να αντέξει η νεολαία.

Εγώ πάντως αν και βρίσκομαι αρκετές δεκαετίες στο χώρο των ΜΜΕ, ενημέρωση και ψυχαγωγία, σε ελληνικά και ξένα δίκτυα, δεν κατάλαβα αν αυτό που έβλεπα με χορευτικά και άλλα «νούμερα» με καλλίγραμμες εισαγόμενες χορεύτριες που συνόδευαν τα άσματα, ήταν διαγωνισμός τραγουδιού η κάποιο νούμερο σε…Στριπτιζάδικό!!!

Πάντως από ενδυματολογική αμφίεση όποιος-όποια ήταν υπεύθυνη έγραψαν ιστορία. Ακόμα και «Τσιτσιολίνα» παρουσιάστρια είχαμε. Δυστυχώς αυτό το εμπόριο ελπίδας που πουλάνε πολλές φορές τα ΜΜΕ μέσω κάποιου προγράμματος, που φέρνει γρήγορη δόξα, λάμψη και πλουτισμό, παρασύρει τη νεολαία, σε όνειρα και ελπίδα ουτοπισμού που γρήγορα μετατρέπεται σε απογοήτευση και κατάθλιψη.

Όσο για το ίδιο το πρόγραμμα δεν νομίζω ότι αντέχει σε κριτική. Ατέλειωτες φλυαρίες, λογοδιάρια, αστειάκια, και μαργαριτάρια αυτοθαυμασμού. Και κάτι σημαντικό για όλους τους παρουσιαστές.

Καλά μου «παιδιά», έχουμε την καλύτερη και ομορφότερη γλώσσα του κόσμου, γιατί χρησιμοποιείτε ξενόφερτες λέξεις; Ρε Σάκη τι πάει να πει brake η Live η τόσες άλλες ξενόφερτες λέξεις; Δεν είδα Γάλο, Γερμανό, Ιταλό η κάποιον Εγγλέζο να χρησιμοποιεί ξένες λέξεις, γιατί εμείς; Τι θέλουμε να δείξουμε.

Πρέπει να σας πω ότι στην Ιαπωνία, αλλά και χώρες τις Ευρώπης γίνονται συστάσεις από τις διοικήσεις των καναλιών να αποφεύγονται αγγλόφωνες λέξεις η φράσεις όταν αυτές μεταφράζονται στην τοπική γλώσσα. Γιατί λοιπόν brake και όχι διαφημιστικά μηνύματα η διάλλειμα; Τώρα όσο για το νικητή, τον έδωσε η Κύπρος και με διαφορά, αφού το παιδί ήταν Κύπριος. Οι Έλληνες έχουν άλλα προβλήματα.

Αν κάτι ξεχώρισε και με ενθουσίασε στο πρόγραμμα, δεν ήταν ούτε η σκηνοθεσία ούτε η παρουσίαση. Συγχαρητήρια αξίζουν στον διευθυντή φωτισμού και τα φωτιστικά εφφέ. Σε αυτόν αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Όσο για τον Σάκη Ρουβά δεν νομίζω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Από την κριτική επιτροπή ίσως να επέλεγα ένα μέλος.

Νομίζω ότι ο ΣΚΑΙ δεν κέρδισε όσα προσδοκούσε. Ούτε σε θεαματικότητα, ούτε οικονομικά οφέλη. Οι διαφημίσεις ήταν οι ίδιες και οι ίδιες επαναλαμβανόμενες, ενώ τον πρώτο λόγο είχαν οι χορηγίες εταιριών με πρώτη αυτή των τηλεπικοινωνιών, τα καλλυντικά, ρούχα, παπούτσια και όλα τα συναφή. Ας ευχηθούμε στον ΣΚΑΙ την χρονιά που έρχεται να μην απογοητεύσει τους τηλεθεατές!

Και μια ευχή! Η μετάδοση να μην γίνει από το Γαλάτσι, αλλά από το Lincoln Center η Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, Θα είναι πιο εντυπωσιακό.
Keywords
Τυχαία Θέματα