''boyno τα δανεικα των κομματων''...

21:23 20/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Τις δυνάμεις της με τη Δημιουργία Ξανά ένωσε η Δράση, με στόχο ο φιλελεύθερος χώρος να κατεβεί ενωμένος στις επερχόμενες εκλογές, καθώς ο κ. Θ. Σκυλακάκης ...
αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας που του είχε απευθύνει ο κ. Θ. Τζήμερος.

Δράση και Δημιουργία Ξανά
έφτιαξαν νέο κόμμα, το οποίο ονομάζεται «Γέφυρες» και σήμερα έδωσαν την πρώτη τους διακαναλική συνέντευξη.

Η συνεργασία αυτή, με βάση τις δηλώσεις τους, δίνει «τη δυνατότητα στους πολίτες να στείλουν το μήνυμα ότι υπάρχει μια διαφορετική πολιτική από αυτή που σήμερα εφαρμόζεται».

Χαρακτηριστικό της διακαναλικής συνέντευξης του συνασπισμού κομμάτων ήταν το... βουνό από χρήματα που είχαν φτιάξει επάνω στο πάνελ. Βασει των λεγομένων τους, αυτή η κίνηση έχει ως στόχο να αναδείξει τα τεράστια χρέη των κομμάτων και να καταγγείλει την ασυδοσία που διέπει το πολιτικό σύστημα.

Η κίνηση αυτή, μάλιστα, φαίνεται να έρχεται και μόλις μία ημέρα έπειτα από την απόρριψη από το ΣτΕ του αιτήματος Τζήμερου-Σκυλακάκη να λάβουν όσο τηλεοπτικό χρόνο έχουν οι Οικολόγοι και ο ΛΑΟΣ.

Βάσει απόφασης του υπουργού Εσωτερικών ο τηλεοπτικός χρόνος επιμερίζεται μεταξύ των κομμάτων ανάλογα με τα ποσοστά που έλαβαν στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012. Κατά συνέπεια τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που δεν περιλαμβάνονται στην επίμαχη υπουργική απόφαση δεν έχουν την ευχέρεια να προβάλλουν διαφημιστικά μηνύματα.

Όπως επισήμαιναν χαρακτηριστικά στην προσφυγή τους οι κ.κ. Τζήμερος και Σκυλακάκης το συνολικό κόστος των διαφημίσεων των κομμάτων ανέρχεται στα 4.800.000 ευρώ, ποσό που προέρχεται από τα Δημόσια ταμεία και όπως σημειώνουν αποτελεί ουσιαστικά έμμεση κρατική χρηματοδότηση.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα