ΜΠΟΞ ΧΩΡΙΣ ΓΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Τζάθας
(από την Καθημερινή)Στα ύψη ανέβηκαν χθες στη Βουλή οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Βουλευτές αντάλλαξαν βαριές προσωπικές εκφράσεις, σε πολύ έντονο ύφος, με συνέπεια να διακοπεί για μερικά λεπτά της ώρας η συνεδρίαση της...
αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που συζητούσε για το προσχέδιο
του προϋπολογισμού του 2012.
Μάλιστα - σύμφωνα με βουλευτές - ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης απείλησε την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βάσω Παπανδρέου ότι θα την πλακώσει στο ξύλο ενώ η πρώην υπουργός του απάντησε: «Να πας στον διάολο, ρε μ... Εγώ απειλές και εκφοβισμούς δεν δέχομαι από κανέναν». Η σφοδρή κόντρα άρχισε όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Επιτροπής, επέκρινε την κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι απέκρυψε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και τη Βουλή για τα δημοσιονομικά μεγέθη πριν από τις εκλογές του 2009, προκαλώντας την έκρηξη των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για λίγη ώρα η αίθουσα της Γερουσίας μετατράπηκε σε «πεδίο σύγκρουσης» ανάμεσα στα δύο κόμματα, γεγονός που κατά πολλούς ερμηνεύτηκε ως προοίμιο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σήμερα που θα συζητηθεί στην ίδια επιτροπή το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο και την εφεδρεία. Και όταν ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης διέκοψε ακόμη μία φορά τον υπουργό Οικονομικών έγινε αποδέκτης των αυστηρών συστάσεων της προέδρου της επιτροπής Βάσως Παπανδρέου η οποία του ζητησε να κάνει ησυχία και να αφήσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του.
Μάλιστα, απευθυνόμενη προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, του είπε ότι «τραμπούκος σαν κι εσένα δεν πρόκειται να γίνω», πως «όταν αυτός απουσιάζει από τις συνεδριάσεις δεν υπάρχει πρόβλημα» και τον κάλεσε να βγει από την αίθουσα.
Η αντίδραση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αναλόγως έντονη καθώς είπε ότι « αυτά δεν περνάνε... Δεν σας επιτρέπω να μου φέρεστε μ' αυτόν τον τρόπο... Εχετε απολέσει τη σοβαρότητά σας και εάν δεν μπορείτε να διευθύνετε να φύγετε από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής...».

ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ. Ακολούθησε πανδαιμόνιο, οι βουλευτές παρακολουθούσαν άναυδοι τον πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά διάλογο. Η κυρία Παπανδρέου συνέχισε λέγοντας ότι «όσα λέει ο καθένας εδώ μέσα χαρακτηρίζουν τον ίδιο» ενώ όταν ο βουλευτής της ΝΔ τη χαρακτήρισε ως τη χειρότερη πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, έσπευσε να απαντήσει πως ό,τι και να λέει ο κ. Κεφαλογιάννης δεν την ενδιαφέρει...
Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης κάλεσε να διαγραφούν από τα πρακτικά όσα ειπώθηκαν - γεγονός που έγινε - επειδή κατά την άποψή του «δεν μας τιμά αυτή η αντιπαράθεση».
Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και όταν οι βουλευτές επανήλθαν στην αίθουσα, η κ. Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση προ
Keywords
Τυχαία Θέματα