«μπουμερανγκ» το νομοσχεδιο της ερτ για συριζα-ανελ!

12:54 18/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο ΜΑΓΟΣ COPPERFIELD!
Γράφει ο Κ.Π.
Όταν τον Ιούλιο του 2013 γινόταν η συζήτηση στη βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου της ΝΕΡΙΤ, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, έγραφα μετά την ψήφισή του: «Μία...
ακόμα ευκαιρία χάθηκε για να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα, για μια πραγματική δημόσια ανεξάρτητη τηλεόραση, με ένα κοινά αποδεκτό ν/σ, ώστε όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση να μην καταργήσει τα πάντα, και πάλι από την αρχή στο ίδιο έργο θεατές».

Το ν/σ ψηφίστηκε
τελικά από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με 155 υπέρ, 104 κατά και ένα παρόν. Ψήφισαν 260 βουλευτές.
Η συζήτηση που έγινε στο ναό της δημοκρατίας, ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, επί μία σχεδόν εβδομάδα. Διασταυρώθηκαν τα ξίφη των βουλευτών εκατέρωθεν με σκληρές εκφράσεις και υπαινιγμούς ένθεν και εκείθεν από όλες τις παρατάξεις.

Κύριο στοιχείο της συζήτησης ήταν η καταδίκη του «μαύρου» και το πρόχειρο νομοσχέδιο που δεν εξυπηρετούσε της ανάγκες μιας δημόσιας ανεξάρτητης τηλεόρασης με σύγχρονες δομές και τομές που ζητούσε η Ελληνική κοινωνία.

Εναντίον του ν/σ είχαν βάλει και πρωτοκλασάτα στελέχη της συγκυβέρνησης. Όσο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλά το καταψήφισαν αλλά ζήτησαν και ονομαστική ψηφοφορία. Αυτό λοιπόν το ν/σ, που έριξαν στην πυρά, γίνεται «μπούμερανκ» για τους ίδιους που καλούνται τώρα να το ψηφίσουν με κάποιες παραλλαγές της «πλάκας»

Ανέσυρα λοιπόν από τα πρακτικά της βουλής δειγματοληπτικά ομιλίες βουλευτών από την σημερινή κυβέρνηση τι έλεγαν για το ν/σ της ΝΕΡΙΤ, που θα ψηφίσουν με όποιες αλλαγές, αλλά και βουλευτές της σημερινής αντιπολίτευσης, που παρά την αντιρησή τους, το ψήφισαν για να μην πέσει η κυβέρνηση(αν και αργότερα έγινε πρόταση μομφής για το ίδιο θέμα, θα τα πούμε σε άλλη ανάρτηση).

Φίλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τι ψυχή, με τι καρδιά, θα ψηφίσετε ένα νόμο που είναι αντίθετος με τις αρχές και τη συνειδησή σας;

Απολαύστε λοιπόν ένα μικρό δείγμα από σχόλια, και κωδικοποιημένες φράσεις(δεν μπορούμε να τις καταθέσουμε όλες) από τις ομιλίες στη βουλή με επικεφαλής τον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 19-7-2013, κατά την ψήφιση του ν.4173/2013 για τη ΝΕΡΙΤ, που αντιγράφει σήμερα η συκυβέρνηση.

-Α. Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ: Χαρακτήρισε το ν/σ της ΝΕΡΙΤ απαράδεκτο, και μίλησε για συνταγματάρχες που έκλεισαν 3 κανάλια, 1 δορυφορικό και δεκάδες ραδιοφωνικούς. Όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία: είπε θα αποκαταστήσει τους εργαζόμενους και έθεσε ηθικό θέμα για τον υφυπουργό Π. Καψή και κατηγόρησε τη Digea ότι έκλεισε τους πομπούς της ΕΡΤ που ελέγχεται από τους καναλάρχες που είναι πάροχοι δικτύου και πάροχοι περιεχομένου.

-Α. Μητρόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ: Μίλησε για ν/σ άπνοο, τεχνικό πόνημα και για διανόηση παντός καιρού που θα φέρει «τεχνικούς τριγμούς».

-Π. Λαφαζάνης ΣΥΡΙΖΑ: Εναντίον του ν/σ και τόνισε: Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο Πάπας -Θεός.

-Ν. Βούτσης ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στο ν/σ της ΝΕΡΙΤ και μίλησε για καρτελ και ότι σε όλα τα μήκη και πλάτη τα ψηφιακά είναι έργο του Κράτους, με νόρμες και κανόνες. Εδώ μαθαίνουμε στου «κασίδι το κεφάλι».

-Ν. Αθανασίου, ΣΥΡΙΖΑ: Σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, είπε ότι το ν/σ έπρεπε να φτιάξουν οι ειδικοί και όχι οι «συνταγματολόγοι», όπως τα υδραυλικά θέλουν υδραυλικό και τα ηλεκτρολογικά ηλεκτρολόγο.

-Δ. Στρατούλης, ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έκανε ένα «μόρφωμα» όχι ν/σ. Ενώ οι Γερμανοί κρατούσαν ιδιώτες για κλείσουν τους πομπούς μέσω της Τelecom, Digea.

-Ν. Μιχαλάκης ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στο ν/σ της ΝΕΡΙΤ με βαριές εκφράσεις. Όπως: «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

-Π. Παυλόπουλος, ΝΔ(σημερινός πρόεδρος δημοκρατίας): Επέκρινε το ν/σ ότι έχει πολλά όργανα που δεν χρειάζονται και χαρακτήρισε το «μαύρο» «θεσμική ανωμαλία».

-Γ. Κοντογιάννης, ΝΔ: Φορτισμένος συναισθηματικά μίλησε για δύο ΕΡΤ και το ν/σ που συγκρούονται. Μίλησε για έναν θησαυρό που υπάρχει στο Ραδιομέγαρο και κάποιοι εκθέτουν τον πρωθυπουργό και την Ελλάδα διεθνώς.

-Α. Κακλαμάνης, ΠΑΣΟΚ: επέκρινε το ν/σ και το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανάγκασε όπως είπε τους Έλληνες να ενημερώνονται από τα κανάλια των Βαρόνων.

-Γ. Κουτσούκος, ΠΑΣΟΚ: Αυτό είναι(το ν/σ) τμήματα ενός σεναρίου που μας έφερε αυτό το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Τμήμα του σήριαλ που ξέρει μόνο ο σκηνοθέτης. Νομοσχέδιο «κέλυφος».

-Ι. Πανούσης, ΔΗΜΑΡ: Χαρακτήρισε το ν/σ «επιστημονική μελέτη και άδειο πουκάμισο». Ενώ τα πολλά όργανα δημιουργούν σύγχυση, κα χαρακτήρισε την ιδιωτική τηλεόραση, «σκουπιδοτηλεόραση».

-Α. Παφίλης, ΚΚΕ: Τάχθηκε εναντίον του νομοσχεδίου και μίλησε για ΕΟΚΑ Β΄

-Τ. Κουίκ, ΑΝ-ΕΛ: Συμφώνησε με τον Γ. Κοντογιάννη και αναρωτήθηκε πως η ΝΔ φέρνει προς ψήφιση ένα ν/σ του ΠΑΣΟΚ.

Αγαπητέ φίλε Τέρενς την ίδια απορία έχω και εγώ. Πως διάολο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ψηφίσετε ένα ν/σ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που όχι απλά το καταψηφίσατε αλλά το φτύσατε.... Άτεμη πολιτική, άτεμη «..καινωνία», άτιμη εξουσία, τι μας κάνεις!!!!!

Τιμή και δόξα στη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αντιγράφουμε το δικό της ν/σ και βγαίνουμε από τη δύσκολη θέση. Μπράβο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συγχαρητήρια. Έτσι θα πάμε μπροστά. Τιμή και δόξα στους Πασοκονεοδημοκράτες!!!!!!!

Eν τω μεταξύ, «ενθουσιασμένοι» έδειξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκαν στη βουλή με τον αρμόδιο υπουργό επικρατείας κο Νίκο Παππά, και τους ενημέρωσε για το ν/σ της ΕΡΤ που θα κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών στη βουλή. Τους διαβεβαίωσε μάλιστα, ότι αρχές Μαΐου η «νέα» ΕΡΤ θα είναι στον αέρα (τα ίδια έλεγε και ο Καψής).

Εδώ δυο πράγματα συμβαίνουν: Η ο κος Παππάς ενημέρωσε βουλευτές της αντιπολίτευσης η τους μίλησε για άλλο νομοσχέδιο. Υπάρχει και τρίτο. Να μην γνωρίζουν από τηλεόραση οι βουλευτές που συναντήθηκαν μαζί του και προφανώς να μην κατάλαβαν γιατί τους μιλούσε. Με την ευκαιρία, σας είπε πως θα λειτουργήσει τον φορέα με 100 εκατ; στην προ της 11ης Ιουνίου κατάσταση με όλες τις δομές; Αυτό είναι το μυστικό! Μάγκας η Μαγος-Θαυματοποιός ο Νικόλας ως νέος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ (David Copperfield) που ήθελε να εξαφανίσει την Ακρόπολη;

Καλό θα είναι οι βουλευτές να διαβάσουν τα πρακτικά της συζήτησης στη βουλή για το νομοσχέδιο της ΝΕΡΙΤ που θα ψηφίσουν, τι έλεγαν οι ίδιοι στις 19-7-2013, και πως βαφτίζουν το κρέας ψάρι και τη ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ. Παιδιά, εάν δεν τα έχετε κάνει πλακάκια με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μια λέξη μόνο υπάρχει. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα