Μπικας - διωτης για τη λιστα λαγκαρντ...

23:16 1/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΣΕ ΚΑΤ'ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗ...
Στους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ στοχεύει η κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κ.κ. Ιωάννη Διώτη και Κωνσταντίνου Μπίκα,...
καθώς τα βασικά σημεία των καταθέσεών τους όχι μόνο δεν είναι αντιφατικά, αλλά βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια.

Συγκεκριμένα, απ' όσα έχουν καταθέσει οι δύο μάρτυρες, προκύπτει ότι ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και στενοί του συνεργάτες, όπως η κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη,
είχαν πλήρη γνώση για τη λίστα Λαγκάρντ και κατ’ επέκταση για το γεγονός ότι δεν ερευνάται.

Επιπροσθέτως, προκύπτει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ψέματα στον κ. Διώτη ότι η λίστα Λαγκάρντ έφθασε στα χέρια του μέσω της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ είχε αναφέρει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του παρέδωσε τη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντάς του ότι «περιήλθε στην κατοχή των ελληνικών αρχών με τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών».

Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να κρίνει νομικά ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Από την άλλη, ο κ. Μπίκας ξεκαθάρισε ότι «το ελληνικό κράτος δεν πήρε τη λίστα από την ΕΥΠ».

Αναφορικά δε, με τον «αποπροσανατολισμό» Διώτη, ο κ. Μπίκας έριξε την ευθύνη στον κ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι «ο κ. Διώτης έπρεπε κατ’ αρχήν να ξέρει από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος του την έδωσε, πώς την πήρε. Πώς την πήρε, δηλαδή πώς πήρε ο κ. Παπακωνσταντίνου τη λίστα έπρεπε να το ξέρει ο κ. Διώτης. Εγώ ποτέ -σας το ξαναλέω- δεν μπορεί να είπα στον κ. Διώτη ότι την πήρε από τις υπηρεσίες...».

Εφτασε η ώρα των Βενιζέλου, ΠαπανδρέουΕφτασε η ώρα της εξέτασης για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου για την υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Επιτροπής και μετά από συννενόηση του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη με τον κ. Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ την επόμενη εβδομάδα, πιθανότα την Τρίτη, θα εξεταστεί ο κ. Παπανδρέου.

Κατά τα λοιπά αύριο αναμένεται να καταθέσει ο κ. Στέλιος Γιαννικόπουλος, συνεργάτης του πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου ενώ μεθαύριο Τετάρτη θα καταθέσει ο κ. Σταύρος Παπασταύρου.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα