Μπερνακι: σε ετοιμοτητα για περαιτερω δραση η fed

21:47 17/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Η Fed είναι σε ετοιμότητα να αναλάβει δράση προκειμένου να στηρίξει της αμερικανική οικονομία, η ανάκαμψη της οποίας έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της... κεντρικής τράπεζας Μπεν Μπερνάνκι, ο οποίος όμως δεν προέβη σε συγκεκριμένες εξαγγελίες.

Σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών
της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας, την ανάκαμψη συγκρατούν οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες λόγω της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης αλλά και της αβεβαιότητας σχετικά με την αμερικανική δημοσιονομική πολιτική.

Οι αγορές ανέμεναν τις επισημάνσεις του Μπερνάνκι, με την ελπίδα πως θα υπάρξει κάποια ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα έρχεται πιο κοντά σε ένα τρίτο γύρο αγοράς κρατικών ομολόγων προκειμένου να στηρίξει την αμερικανική οικονομία. Όμως, ουσιαστικά, ο επικεφαλής της Fed επανέλαβε τα όσα είχε ανακοινώσει η τράπεζα μετά τη συνεδρίαση του Ιουνίου, χωρίς να προβεί σε κάποια συγκεκριμένη εξαγγελία: «Αντανακλώντας τις ανησυχίες της σχετικά με το χαμηλό ρυθμό μείωσης της ανεργίας και των με τους κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη, η Fed κατέστησε σαφές τον Ιούνιο πως είναι σε ετοιμότητα να αναλάβει περαιτέρω δράση, αν χρειαστεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα