Μπερλουσκονι: η ιταλια ειναι στο χειλος του γκρεμου

11:34 6/12/2012 - Πηγή: Fimotro

«Η Ιταλία είναι στο χείλος του γκρεμού, η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη απ΄ότι πριν από ένα χρόνο» αναφέρει σε γραπτό ανακοινωθέν του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε... αργά χθες βράδυ, μετά από σύσκεψη με τον γραμματέα του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Αντζελίνο Αλφάνο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επισημαίνει ότι «πολιορκείται από όσους του ζητούν να ξανακατέβει στην πολιτική αρένα ως επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, με την παρέμβασή του αυτή, ο κ. Μπερλουσκόνι καθιστά σαφές ότι θα αναλάβει
και πάλι επικεφαλής του «Λαού της Ελευθερίας», για να αντιμετωπίσει την όλη κατάστασταση, η οποία όπως υπογραμμίζει χαρακτηρίζεται από « αφόρητη φορολογική πίεση και απ' την αγωνία των οικογενειών που δεν καταφέρουν να πληρώσουν τον φόρο ακίνητης περιουσίας».
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας σημειώνει, τέλος, ότι «δεν μπορεί να επιτρέψει, η χώρα του, να κατρακυλήσει σε μια ύφεση δίχως τέλος» και ότι «οι διαπιστώσεις αυτές θα επηρεάσουν και τις επιλογές των επόμενων ημερών».
Δεν αποκλείεται, πάντως, σύμφωνα με τους σχολιαστές να κινδυνεύσει η ίδια η ενότητα του συντηρητικού «Λαού της Ελευθερίας», υπογραμμίζοντας ότι «ο Καβαλιέρε θέλει να παραμείνει στην ενεργό πολιτική διότι χρειάζεται την βουλευτική του ασυλία, εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων, για τις υποθέσεις που εκκρεμούν».
Keywords
Τυχαία Θέματα